ABD, Kürtleri tek meşru temsilci olarak görüyor

ABD, Kürtleri tek meşru temsilci olarak görüyor

KRD News

Suriye’de YPG içinde gönüllü olarak savaşan Britanya vatandaşı Macer Grifford, Brett McGurk’ün bölgeyi ziyaretinin ardından Kürt güçlere sağlanan silah desteğinin arttığını söyledi.

Britanya vatandaşı İngiliz Macer Gifford, ABD’nin IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün Tabka’da Suriye Demokratik güçleri yöneticileri ve Rakka Kent Konseyi ile görüşmesinin ardından ABD tarafından sağlanan silah desteğinin arttığını gözlemlediğini söyledi.

ABD’li Özel Temsilci Brett McGurk’ün çalışmalarından etkilendiğini belirten İngiliz YPG savaşçısı, ziyaretlerin sıklaşmasının Kuzey Suriye Federasyonu’nun ABD tarafından tek meşru temsilci olarak görüldüğü anlamına geldiğini söyledi.

IŞİD’e karşı mücadelede Kürt Güçlerin daha fazla desteklenmesi gerektiğine vurgu yapan Macer Grifford, "Büyük ölçüde Brett Mcgurk ve koalisyonun çalışmalarından etkilendim. Brett McGurks ziyareti, ABD Hükümeti'nin Kuzey Suriye Federasyonunu bölgedeki hükümet olduğunu kabul ettiğinin açık bir göstergesidir.

ABD nihayet uygulanabilir bir plana sahip görünüyor. Son üç yıldır YPG ve SDG için savaştım, çok fazla askeri ve insani yardım gördüm. Bu muhteşem, ancak Suriye istikrar kazanacak ve kalıcı barış sağlanacaksa bu desteğin korunması gerekiyor "dedi.