AKP oy için İstanbul'a getirdiği vatandaşı ortada bıraktı

AKP oy için İstanbul'a getirdiği vatandaşı ortada bıraktı

23 Haziran seçimlerinde partiler şehir dışında olan vatandaşların oy kullanması için çok sayıda ilden otobüs kaldırmış, kimi vatandaşların da uçak masraflarını karşılamıştı. 23 Haziran akşamı büyük hezimet yaşayan AKP’nin şehir dışından gelmesini sağladığı çok sayıda vatandaşı ortada bıraktığı ortaya çıktı. Memleketlerine dönemeyen vatandaşlar mağdur oldu.

İnternethaber’den Süleyman Özışık da bugünkü yazısında AKP mağduru bir vatandaşın isyanını aktarıyor. Söz konusu kişinin sosyal medyadan kendisine ulaştığını belirten Özışık, vatandaşın AKP için “Hakkımı helal etmiyorum” dediğini belirtiyor. 

Özışık’a yaşadıklarını anlatan kişi, kız kardeşinin 31 Mart seçimlerinden sonra memleketine gittiğini, seçimlerin yenilenmesi kararı sonrası da İstanbul’da dönmeye karar verdiğini aktarıyor. Kız kardeşinin parti teşkilatıyla irtibat kurduğunu, konuştuğu kişinin de öğrenci olan kardeşini otobüsle İstanbul’a götüreceğini ve geri dönüş biletini de kendilerinin temin edeceğini söylediğini ifade ediyor.

23 Haziran seçimlerinden bir gün önce kardeşini İstanbul'a götürdüklerini belirten kişi, oy kullanma işlemi tamamlandıktan sonra kız kardeşinin Esenler terminaline gittiğini ancak kimseyi bulamadığını söylüyor. Kız kardeşinin parti yetkilileriyle iletişim kurmaya çalışsa da kimseye ulaşamadığını ifade ediyor. Kız kardeşinin en son il teşkilatından biriyle irtibat kurduğunu ancak söz konusu kişinin de tartışarak telefonu suratına kapadığını söylüyor.

Özışık’a yaşadıklarını anlatan kişi daha sonra şu ifadeleri kullanıyor:

“İstanbul'da bir başına çaresiz kalan kardeşim beni aradı. Geceyi atlatmak için kalacak bir yer bulmasını istedim ve telefonu kapattıktan bir süre sonra aradığımda kardeşime ulaşamadım.

Kızcağız üzüntü veya dalgınlıkla karşıdan karşıya geçerken bir araba çarpıp altına almış ve ağır şekilde yaralamış. İstanbul'da başka akrabamız olmadığı için sabaha kadar parti yetkililerini aradım ama bir kişiye ulaşamadım.

AK Parti için, Cumhurbaşkanımız için yollara düşen bir genç kıza yapılan muamele, İstanbul'u aslında neden kaybettiğimizin de bir göstergesi. Bu mesele yüzünden davama, partime elbette küsemem. Kardeşimi alıp memlekete döneceğim ama gece yarısı bir genç kızı İstanbul gibi bir kentte tek başına sokakta bırakan yöneticilere de hakkımı helal etmiyorum!”

Özışık, mesajı atan kişinin kız kardeşinin hastane odasındaki fotoğrafını da gönderdiğini belirtiyor.

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı da bugünkü köşesinde benzer bir olayı anlatıyor. Önceki sabah erken saatlere tanımadığı bir kişi tarafından arandığını belirten Altaylı, karşısındaki kişinin oy vermek için AKP tarafından İstanbul’a getirildiğini, ancak oy kullandıktan sonra dönüş için kimseye ulaşamadıklarını söylediğini aktarıyor.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

“Makinalı tüfek gibi anlatmaya başladı:

‘Başkanım bizi oy vermek için İstanbul’a getirdiler. Çok şükür geldik oyumuzu kullandık. Şimdi dönüş yapmamız gerekiyor ama muhatap bulamıyoruz İstanbul’da. Ulaştığımız kişiler bize uçak bileti verilmeyeceğini, otobüs bileti ayarlanabileceğini ama beklememiz gerektiğini söylüyorlar. Başkanım İstanbul’da kaldık, çok mağduruz. İşimizin başına dönemiyoruz.’

Sonunda araya girebildim.

‘Birader sen kimi arıyorsun’ dedim.

‘AK Parti …  il başkanını’ dedi.

‘Yok kardeş’ dedim, ‘Yanlış aradın. Bu telefon CHP il başkanının’ dedim.

Baktım çok kızdı.”