Bağdadi'nin sözde reklam bakanlığı yetkilisinden SMO için marş

Bağdadi'nin sözde reklam bakanlığı yetkilisinden SMO için marş

Türkiye'nin Suriye'de desteklediği Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) içindeki cihatçıların IŞİD bağlantıları yıllardır tartışma konusu. Grup içinde çok sayıda eski IŞİD'linin olduğuna dair raporlar ve belgeler zaman zaman gündeme geliyor.

ANF'nin haberine göre, bunlardan biri olduğu öne sürülen Ebu Gurabaa Yemeni hakkında bazı iddialar dile getiriliyor.

Örgütün “Reklam Bakanlığı” bünyesinde şarkı ve marşlar yaptığı söylenen Gurabaa'nın, Afrin'e yönelik saldırılar öncesinde Erdoğan ve ÖSO için bir marş söylediği iddia ediliyor.

Haberde aktarılana göre bu iddia, Suriye Demokratik Güçleri'nin elinde esir olanlar tarafından ileri sürülüyor.

İddiaya ilişkin iki videodan bahsedilen haberde, ''Bu şarkılarda Erdoğan ve kurduğu çetesi 'Suriye Ulusal Ordusu'na övgüler düzülüyor'' deniyor.

Tutuklu IŞİD'lilerden ikisinin, söz konusu videoların Ebu Gurabaa El Yemeni isimli eski IŞİD'liye ait olduğunu teyit ettiği iddia ediliyor.

Ömer Abdulwahap El Zeyani isimli Suudi Arabistanlı IŞİD'ci bunlardan biri olarak açıklanıyor.

Zeyani, Ebu Gurabaa El Yemeni’nin 2013 yılında Suriye’ye geldiğini, bir süre Cephet El Nusra’da yer aldıktan sonra IŞİD'e katıldığını söylüyor ve ekliyor:

“İlk başta DANA bölgesinde savaşçıydı. Sahavat (DAİŞ ve OSO arasındaki çatışmalar-2013) çatışması bittiğinde Rakka’ya geçti ve Basın bakanlığına bağlı çalışmaya başladı. Neshid (marşlar) yapıyordu. O’na yönetimden bundan sonra marş söylememe emri geldi. Talimat Ebu Muhammed Furkan ve Ebu Muhammed Adnani’den gelmişti. Çünkü onun neshidlerdeki sözleri ideolojik değildi ve etkili değildi. Ondan sonra DAİŞ’in resmi marşlarını söylemedi. ‘Divanı Davaya’ propaganda çalışmalarına geçti. Siviller içinde resmi olmayan neshidler söylüyordu. O’nun hatırladığım en son işleri bunlardı. Ondan sonra uzun bir süre kaybolmuştu, görmedim.”

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.