Başkan Barzani: Ezidiler Kürt oldukları ve inançları nedeniyle saldırıya uğradılar!

Başkan Barzani, Ezidilerin, Kürtlükleri ve dini inançları nedeniyle teröristlerin saldırısına uğradığını ve bunun Kürdistan halkının tarih boyunca uğradığı felaketlerin bir devamı olduğunu vurguladı.

Başkan Barzani: Ezidiler Kürt oldukları ve inançları nedeniyle  saldırıya uğradılar!

Başkan Mesud Barzani, Şengal’de IŞİD tarafından Ezidilere uygulanan soykırımın 8’inci yıldönümünde yayımladığı mesajda, “Şengal Soykırımı suçu, Kürdistan halkının bedeninde derin bir yaradır” ifadesini kullandı.

Ezidi kardeşlerimiz, Kürtlükleri ve inançları nedeniyle teröristlerin saldırısına uğradı” diyen Başkan Barzani, IŞİD’li suçluların Ezidi kardeşlerimize yaptıkları, Kürdistan halkının tarih boyunca yaşadığı felaket ve suçlar zincirinin devamıydı” vurgusunda bulundu.

Başkan Barzani mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Şengal Katliamı felaketinin yıldönümünde, Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak hükümeti arasında varılan Şengal’in geleceği ve yönetimiyle ilgili anlaşma, ne yazık ki halen uygulanmamıştır. Şengal bazı güç ve silahlı grupların elindedir ve halkın dönüşüne, Şengal’in inşasına engel olmaktadırlar.

Şengal’in yarasının sarılmasının ilk adımı, Şengal’in asıl sahiplerine dönüşüdür. Şengal’e el koyan güç ve milisler Şengal’den vazgeçmeli, Şengal Anlaşması uygulanmalıdır. Ayrıca Ezidiler ile diğer bileşenlerin bir kez daha felaket ve zulme maruz kalmaması için gerekli önlemler alınmalıdır.

Yürek sızlatan bu anmada, Şengal şehitleri ve kurbanlarını saygıyla anıyoruz. Ayrıca kanlarıyla Şengal Dağı’nı koruyan ve teröristlerin ablukasını kıran, Şengal kentini teröristlerden kurtaran şehitleri ve kahraman Peşmergeleri de anıyoruz. Onlar IŞİD efsanesini mertçe yıktılar ve IŞİD’li teröristlerin başı, Ezidi Kürtlerin ayakları altına girdi.

Şengal şehitleri ile Kürdistan özgürlük yolunun tüm şehitlerinin aziz ruhlarına binlerce selam olsun.”