Başkan Neçirvan Barzani, Kürt sanatçı Şehram Nazeri’yi kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ne ziyarette bulunan ünlü Kürt sanatçı Şehram Nazeri’yi kabul etti.

Başkan Neçirvan Barzani, Kürt sanatçı Şehram Nazeri’yi kabul etti

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Başkan Neçirvan Barzani, Nazeri'nin ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyetin yanı sıra Nazeri’nin çalışmalarına ve sanatına duyduğu saygı ve takdiri dile getirdi.

Neçirvan Barzani tüm Kürtler adına ağırladığı Nazeri’ye desteğini yineledi.

Nazeri ise görüşmede Kürdistan Bölgesi Kültür ve Gençlik Bakanlığı’nın kendisine takdim ettiği ödülün dünya genelinde sunulan tüm uluslararası ödüllerden daha fazla mutluluk verdiğini, bu ödülün anlamlı ve değerli olduğunu belirtti.

Nazeri, Kürdistan Bölgesi’ne yönelik ziyaretinden ve Başkan Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmeden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Nazeri’ye Saygı Ödülü verilmişti

Kürdistan Bölgesi Kültür ve Gençlik Bakanlığı, başkent Erbil’deki Qazi Muhammed Salonu’nda düzenlediği törenle dünya çapında tanınan, 50 yıldan uzun süredir sanatını icra eden Kürt müzisyen Şehram Nazeri’ye ödül takdim etmişti.

Nazeri, ödüle ilişkin duygularını “Dünyanın sayısız ülkesinde pek çok büyük ödüle layık görüldüm, fakat hiçbiri Kürdistan Bölgesi tarafından bana verilen ödül kadar anlamlı değildi” sözleriyle ifade etmişti.