Başkan’dan Köln’e referandum mesajı: Bağımsızlık yolunda büyük bir adım

Başkan’dan Köln’e referandum mesajı: Bağımsızlık yolunda büyük bir adım

Almanya'nın Köln kentinde bağımsızlık referandumuna destek sağlamak amacıyla düzenlenen festival için mesaj gönderen Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, referandumun bağımsızlık yolunda atılan büyük bir adım olduğunu söyledi.

Referanduma desteklerinden dolayı festivali düzenleyenlere teşekkür eden Başkan Barzani, 25 Eylül'de bağımsızlık yolunda adım atmak ve Kürdistan halkının kendi kaderini tayin etmesi için referandumun yapılacağını belirtti.

Referandumun etnik ve dini azınlıklar da dahil bütün Kürdistan halkının kararı olduğunu dile getiren Başkan Barzani, bunun Kürdistan'ın özgürlük mücadelesi tarihinde büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Referandumun amaç değil, en büyük amaç olan bağımsızlığa ulaşmak için bir araç olduğunun altını çizen Başkan Barzani şunları söyledi:

"Biz en doğal ve yasal hakkımızı talep ediyoruz. Kürdistan halkı, şiddetten uzak, barışçıl yollarla kendi haklarını elde etmek için hem Bağdat hem de komşu ülkelerle iyi ilişkiler kurmak istiyor. Referandumun amacı Kürdistan halkının bağımsızlık ve barış mesajını dünyaya duyurmaktır. Kürdistan halkının kendini koruyabilmesi ve geleceğini güvenceye alması için bağımsızlığa ihtiyacı vardır."

Diaspora Kürtlerine de seslenen Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, şu mesajları verdi:

"Siz bütün ulusal değerlerin sembolü olan gün ve kutlamalarda büyük bir rol üstlendiniz. 25 Eylül’de yapılacak Kürdistan’ın bağımsızlık referandumuna ulusal bir tutum takınarak ve demokratik temayülleri göz önünde tutarak destek verdiniz ve bu desteğin devam etmesini temenni ediyorum. Oylarınız, köleliğe son vermek, özgürlük güneşinin doğuşuna vesile olmak, şehitlerimize olan vefa borcumuzun ödenmes ve yeni nesillerimizin aydınlık geleceği için olsun."