Batman Cezaevi'nde isyan başlatıldı iddiası

Batman Cezaevi'nde isyan başlatıldı iddiası

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının cezaevinde çıkan isyandan kaynaklandığı belirtiliyor. 

Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ceza infaz düzenlemesine ilişkin taslak hazırlayan Türkiye hükümeti, siyasi nedenlerle tutuklananları kapsam dışında bırakması tartışmaları sürerken,  Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde yangın çıktı. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde cezaevine çok sayıda  ambulans ve itfaiyenin sevk edildiği görülüyor. 

Tutukluların yangın çıkardığı belirtilerek, paylaşılan görüntülerde cezaevinde isyan sesleri ve dumanlar yükseldiği görülüyor. Cezaevi önüne gelen çok sayıda ailenin endişeli bekleyişi sürerken, bölgeye giden avukatların ise girişlerine izin verilmiyor. 

Kayyım atanan ve görevinden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş başkanı Mehmet Demir twitter hesabından yaptığı paylaşım ile “Batman cezaevinde yangın... Çıkartılması planlanan ve siyasi tutsakların kapsam dışı bırakılması düşünülen tasarıyı protesto eden tutukluların kaldığı cezaevinde yangın. Avukatların içeri girmesine izin verilmiyor. Büyük bir tedirginlikle cezaevi önünde bekliyoruz” ifadelerini kullandı.