Beşar Esad'ın referandum yorumu

Beşar Esad'ın referandum yorumu

Beşar Esad, dün Suriye’nin başkenti Şam’da İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Alaeddin Brucerdi ve beraberindeki heyet ile yaptığı görüşmede, Irak’ın bölünmesine yönelik her türlü girişime karşı olduklarını söyledi.

Suriye Başkanlığı Basın Ofisi’ndne yapılan açıklamada, İran heyetiyle Kürdistan Bölgesi ve idaresi dışındaki Kürdistani bölgelerde yapılan referanduma ilişkin görüşüldüğü, Irak ve bölgedeki ülkelerin parçalanmasına karşı olduğu konusunda hemfikir oldukları kaydedildi.

Beşar Esad ve Alaeddin Brucerdi, bölge sınırlarının korunması için silahlı gruplara karşı işbirliği yapmaları konusunda anlaştıkları vurgulandı.

“Suriye bölge ülkeleri içinde düşmanlar karşısında direnişin simgesidir. Gelişmelerinin büyüklüğü gelecekte daha açık olarak görünecektir. Direniş cephesi bölgede ortak düşmanlara sahiptir ve bu direniş cephesi ülkelerin işbirliği ve düzenli koordinasyonunu gerektirmektedir." diyen Brucerdi, Tahran’ın Suriye’nin yeniden yapılanmasında yardıma hazır olduğuna işaret etti.