DSG, SMO'ya ait İHA düşürdü

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Halep'in kuzey kırsalındaki Maranaz köyü üzerinde Türk destekli Suriye Milli Ordusu'na (SMO) ait patlayıcılarla donatılmış bir drone keşif uçağını düşürdüğü bildirildi.

DSG, SMO'ya ait İHA düşürdü
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), DSG'nin Halep'in kuzey kırsalındaki Maranaz köyü üzerinde Türk destekli Suriye Milli Ordusu'na (SMO) ait patlayıcılarla donatılmış bir drone keşif uçağını düşürdüğünü bildirdi.
 
Gözlemevi açıklamasında, 26 Aralık'ta, bir yandan Kürt güçleri ile Suriye rejimi ve diğer yandan Şam Kolordusu arasında şiddetli çatışmaların patlak verdiğini, Şam Kolordusu'nun altı üyesinin öldüğü v dördünün yaralandığı kaydedildi.
 
Şam Kolordu grubu, Afrin kırsalının Şirawa ilçesine bağlı Burj Haider ve Brad köylerinin cephe hattında bulunuyor.
 
Açıklamanın devamında, Kürt güçleri ve Suriye rejimi iki cephede ilerledi ve her iki taraftan da ağır toplar ve roket atışları arasında Şam Kolordusu fraksiyonunun iki noktasını ele geçirdiği kaydedildi.
 
Açıklamanın sonunda şunlar belirtildi:
 
"Pazartesi sabahı erken saatlerde El Bab'daki Ebla cephesinde bir yanda SMO ile diğer yanda Kürt güçleri ve rejim güçleri arasında ağır ve orta makineli tüfeklerle şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalara ilişkinse şu ana kadar herhangi bir can kaybı bildirilmedi."