Erdoğan'dan Trump'a: YPG'ye angajman kurallarını uygularız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’a YPG’den Türkiye’ye olası bir saldırısı karşılığında angajman kuralarını uygulayacağını söylediğini aktardı.

Erdoğan'dan Trump'a: YPG'ye angajman kurallarını uygularız

Hürriyet’te yer alan habere göre Erdoğan Trump ile görüşmesinin ardından Washington Büyükelçiliği’nde görüşmeye ilişkin detayları anlattı.

Trump’ın Geleceğe yönelik sizlerle iyi işler yapacağız. Bu konuda kararlılığımız var ifadesini önemsediğini belirten Erdoğan, ABD’nin silah verme kararı aldığı YPG’ye ilişkin, Suriye’deki, Irak’taki konulara gelince; ABD Rakka konusunda kararını vermiş durumda. Bizim de kendilerine söylediğimiz şey şu: Mevcut durumda, böyle bir yaklaşımı benimseyemeyiz, kesinlikle sizlerle beraber olamayız. Rakka’da terör örgütüyle işbirliğinizi sağlıklı bulmuyoruz dedi.

Trump Erdoğan'ın teklifini kabul etmedi

Trump’a Bırakın terör örgütlerini, gelin terörle mücadeleyi beraber yapalım dediğini ancak Trump'ın bu önerisine olumlu yanaşmadığını dile getiren Erdoğan, Kendilerine şunu da açıkça ifade ettik: YPG ve PYD’den Türkiye’ye olabilecek herhangi bir saldırı olursa hiç kimseye sormadan angajman kurallarını uygularız. Bunu da açıkça söyledik. Nitekim biz Rai’de zaten bunları yaptık, Cerablus’ta bunu yaptık, El Bab’da bunu yaptık. Türkiye ne yapabileceğini ortaya koydu diye konuştu.