Hadi Amiri’den Bağdat'ta geniş katılımlı gösteri çağrısı

Fetih Koalisyonu lideri Hadi Amiri, 3 Ocak’ta Bağdat’ta düzenlenecek gösteriye katılım çağrısında bulundu.

Hadi Amiri’den Bağdat'ta geniş katılımlı gösteri çağrısı

Irak’ta Fetih Koalisyonu lideri Hadi Amiri, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Heyeti Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in ölüm yıldönümü olan 3 Ocak’ta Bağdat’ta geniş katılımlı gösteri düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Bağdat’taki İran Başkonsolosluğu’nda Süleymani ve Mühendis’in ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Hadi Amiri, “Süleymani kendisini feda edercesine Irak’ı savunuyordu. DAİŞ’in yenilmesi için ve ABD’ye karşı verdiği mücadele ile bizleri utandırıyordu” dedi.

Amiri, “DAİŞ ve EL Kaide’ye karşı savaşta Ebu Mehdi Mühendis baş savunucumuzdu” ifadelerini kullandı.

“Kasım Süleymani’nin DAİŞ’in yenilmesi ve işgal güçlerine karşı Iraklılara çok iyilikleri oldu. Süleymani, kendisi İslam ve mukaddesat için feda etti” diyen Amiri, Irak halkına Bağdat’taki gösteriye katılmaları çağrısında bulundu.

Amiri, 3 Ocak’ta tüm Iraklıların Bağdat’taki büyük gösteriye katılmasını isteyerek, “Irak’ın Mühendis ve şehitlerin Irak’ı olduğunu gösterin. Şehit ailelerinin ABD askerlerinin çıkartılmasına yönelik çağrılarını kulak ardı etmeyeceğiz” diye konuştu.

Süleymani ve Mühendis, geçtiğimiz 3 Ocak'ta ABD tarafından Bağdat Havalimanı'nda gerçekleştirilen hava saldırısında öldürülmüştü