HDP’li Sezai Temelli’den tepki çeken tweet: Bırak Paris yansın

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, Paris’te bugün protesto mitingi sonrası yaşanan olaylara ilişkin Twitter hesabından Fransızca ve Kürtçe tek cümlelik bir mesaj paylaştı.

HDP’li Sezai Temelli’den tepki çeken tweet: Bırak Paris yansın
HDP Milletvekili @SezaiTemelli’nin paylaştığı bu tweete aralarında Kürtlerin de olduğu çok sayıda Twitter kullanıcısı tepki gösterdi…
Fransa'nın başkenti Paris'te 3 kişinin öldüğü saldırının ardından göstericiler sokakları savaş alanına çevirirken HDP Milletvekili Sezai Temelli'nin konuyla alakalı paylaşımı tepki çekti. "Paris yanıyor, bırakın yansın" paylaşımında bulunan Temelli, gelen tepkiler üzerine paylaşımı kaldırarak, "Paris twitimi sildim. Duygular bazen istemeden de olsa başka gerilimlere neden olabiliyor. Katliamdan dolayı çok üzgünüm. Demokratik protesto hakkını savunmaya devam ediyorum" dedi.
 
Dün Paris’te Ahmet Kaya Kültür merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 3 Kürt hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.
 
Saldırıya Fransa Cumhurbaşkanı Macron başta olmak üzere Fransız yetkililer, siyasi partiler, aydınlar ve basın şiddetli tepki göstermişti.
HDP'li milletvekili Sezai Temelli'ten skandal Paris paylaşımı! Apar topar silip özür diledi