HDP'den Saadet Partisi'ne ziyaret

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret etti.

HDP'den Saadet Partisi'ne ziyaret

Pervin Buldan ve beraberindeki heye, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde Temel Karamollaoğlu ve parti yetkilileriyle görüştü.

HDP heyetinde Pervin Buldan ile birlikte Parti Sözcüsü Ebru Günay, Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve Milletvekili Fatma Kurtulan yer aldı.

Görüşmenin sona ermesinden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Buldan, muhalefet partileriyle “Demokrasi İttifakı” kurmak istediklerini söyledi.

Buldan, “Başlattığımız süreçle birlikte Türkiye’nin yakın gelecekte demokratikleşme alanında muhalefet partilerinin ortak bir zeminde buluşabilmelerinin önünü açmaya çalışıyoruz” dedi.

Rudaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki’nin AİHM’nin Selahattin Demirtaş hakkındaki kararına ilişkin sorusuna Buldan, şu yanıtı verdi:

“AİHM kararı uygulanması gereken bir karardır. Sayın Karamollaoğlu’da bu konudaki görüşlerini ifade etti ama kendi görüşlerini kendisine sorsanız kendisi açıklarsa daha isabetli olur. Ama bu konuyu görüştük.”

Buldan, gazetecilerin yeni bir çözüm süreci ihtimaline ilişkin sorusuna, “Yeni bir çözüm süreci ortada yok ve böyle bir ibare de yok” ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, muhalefet partileriyle görüşme turları öncesinde Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile görüşmüştü.

HDP, 5 Şubat’ta CHP, 9 Şubat’ta Gelecek Partisi  ve 11 Şubat’ta da Deva Partisi ile görüşme gerçekleştirecek. HDP ayrıca İYİ Parti’den de randevu talep edecek.