Hollande: Fransa her zaman Kürtleri desteklemeye devam edecek

Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande, Kürdistan’ı aydınlık bir geleceğin beklediğini söyledi.

Hollande: Fransa her zaman Kürtleri desteklemeye devam edecek

Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande, Kürdistan’ı aydınlık bir geleceğin beklediğini söyledi.

Fransa eski cumhurbaşkanı François Hollande ve beraberindeki heyetle görüşen Başkan Mesud Barzani, Hollande’ı Kürdistan halkının büyük bir dostu olarak nitelendirdi.

Başkan Barzani, Hollande’ın IŞİD'le mücadelenin sürdüğü zorlu günlerde Kürdistan’ı ziyaret ederek Kürdistan halkının ümidini yükselttiğini söyledi.

Kürdistan halkının Hollande’ın desteğini unutmayacağını kaydeden Başkan Barzani, “Her zaman Kürdistan halkının büyük dostu ve destekçisi olan Fransa halkı ve hükümetine teşekkür ediyorum. Kürdistan halkı, prensip sahibi Fransa halkıyla dostluğu büyük bir mutluluk olarak kabul ediyor” dedi.

Fransa eski Cumhurbaşkanı François Hollande ise, Peşmerge’nin IŞİD’le kahramanca mücadele edip kurbanlar verdiğini söyleyerek, IŞİD’in yenilmesiyle birlikte Kürdistan’ın yeni bir döneme girmesi ve gerçekleştirilen seçimlerle demokratik sürecin güçlendirildiğini belirtti.

Kürdistan’ı aydınlık bir geleceğin beklediğini kaydeden Hollande, yerinden olmuş kimselere özellikle de Hristiyan sığınmacılara sahip çıktığı için Başkan Barzani’ye teşekkür etti.

Fransa’nın Kürtlere yönelik siyasetinin siyasetçilerin değişmesiyle değişmeyeceğini vurgulayan Hollande, Fransa’nın her zaman Kürtleri desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

IŞİD’le mücadelenin genel hatlarıyla masaya yatırıldığı görüşmede, Ezidi ve Hristiyan azınlıkların yaşam koşullarının yanı sıra IŞİD’den arındırılmış bölgelerin yeniden inşası konuşuldu.

Görüşmede, Suriye’deki gelişmeler ve Suriye Kürtlerinin haklarının garanti altına alınması üzerinde de duruldu.