İmamoğlu’ndan PKK’nin seçimle ilgili açıklamalarına tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, "Ne hikmetse her seçim öncesi bir şekilde terör örgütü üyeleri konuşur. Muhalefeti över, ondan kazançlı olan iktidar olur. Bu nasıl bir tezgah, bu nasıl bir oyun?" dedi.

İmamoğlu’ndan PKK’nin seçimle ilgili açıklamalarına tepki

Sözcü TV'ye konuk olan Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs’taki seçimlerin sonuçları ve 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Seçim akşamı Anadolu Ajansı’nın Kılıçdaroğlu’nu yüzde 35, yüzde 60’a yakın bir oranla Recep Tayyip Erdoğan’ı gösterdiğini belirten İmamoğlu, “Şaibeli Anadolu Ajansı aynı şekilde İstanbul’un açılışında yapmıştı. Yüzde 58 AK Parti’yi açıklamıştı ve bütün ilçeler AK Parti’ydi. Ankara’yı ise yüzde 82 ile göstermişlerdi. Şimdi bu kadar şaibeli bir kurum varken tabi ki biz orada çıkıp hakkımızı arayacağız. Biz Mansur Yavaş’la çıkıp onu yaptık” dedi.

İmamoğlu, “Birinci turun kazananı yok. Biz bütün bu hesapları yapmasaydık bunlar, bu Anadolu Ajansı, başka usüller, bu seçimi alır eve götürürlerdi. Biz ne dedik, ‘ bu seçimde bir kötülük de yapsanız, atı alan Üsküdar'ı geçeriz dedirtmeyeceğiz' dedirtmedik de” şeklinde konuştu.

Sandık güvenliği

Sandık güvenliği hakkında değerlendirmelere bulunan İmamoğlu, “Bir parti her sandığa insan koyamayabilir. Bazı mahallelerde, bazı yerlerde, köylerde güvenlik açısından bile koyamıyorsun. Bu benim işim değil, bu görüntüleri yaptırmayacak olan devlet. Bir oy bile devlet için namus demiyor muyuz. 2023'te ne demek sandık güvenliği? Ayıp değil mi? Utanılacak bir şey” yorumunu yaptı.

Sinan Oğan’ın kararı

Sinan Oğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemesi hakkındaki görüşü sorulan İmamoğlu, “Karar kendisine aittir. Ama bütün demokrasilerde, hiçbir siyasetçi, oylar ben ne kadar verirsem benim peşimden gelir yargısıyla hareket etmemeli. Ben hiçbir dönem bunun başarılı olacağını düşünmem. Ben aynı durumda olsam, bir karar versem, ‘bana her oy veren buraya oy verecek' diyemem. Çünkü güvendiğimiz demokrasiye inanmış topluma hakaret etmiş oluruz. Ama kişisel  bir karar vermiştir. Saygı duymak lazım. Bunu zaman içinde göreceğiz” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Tabiî ki biz, meclisin çoğunluğunun Millet İttifakı'nda olmasını isterdik, olmadı. Cumhur İttifakı'nda çoğunluk var. Olabilir. Yarınları da belli olmaz. Yani yanlış hatırlamıyorsam milletvekili sıralarında Demokratik Sol Parti var. HÜDA-PAR, Yeniden Refah var, MHP var. Yarın MHP'nin devlet, millet lehine tersi bir kararı da olabilir. O bakımdan meseleye öyle bakmamak lazım” dedi.

PKK’nin açıklamaları

PKK yöneticilerinin seçimle ilgili açıklamalarına dikkati çeken İmamoğlu, “Ne hikmetse her seçim öncesi bir şekilde terör örgütü üyeleri konuşur. Muhalefeti över, ondan kazançlı olan iktidar olur. Bak sen ya ne tesadüf. Ne tesadüftür ki, her gün PKK'nın bir açıklaması var. Ne tesadüftür ki PKK'nın bütün açıklaması bu iktidara yarıyor, muhalefete yaramıyor” diye konuştu.

İmamoğlu, “Bu nasıl bir tezgah, bu nasıl bir oyun? Kim oynuyor bu oyunu? Benim genel başkanı kaç kez terörü lanetledi, PKK'nın terör saldırısına uğradı. IŞİD'in tehdidi var, bana dahi var. Tezgah kuruyorlar vatandaşları kandırıyorlar” görüşünü savundu.