Iraklı Büyükelçinin Kürdistan bayrağı tahammülsüzlüğü

Holanda’nın Denhag kentinde Kürdistan-Holanda Ortak Gıda ve Tarım Kongeransı düzenlendi. Konferansa Irak’ın Amsterdam Büyükelçisi Hişam Alewi de davet edildi ancak Büyükelçi konferansa gerekçe göstererek katılmadı. Iraklı Büyükelçi ‘Kürdistan bayrağı’ asıldı diye konferansa katılmadı

Iraklı Büyükelçinin Kürdistan bayrağı tahammülsüzlüğü

Iraklı Büyükelçi ‘Kürdistan bayrağı’ asıldı diye konferansa katılmadı

Irak’ın Holanda Büyükelçisi’nin, salonda Kürdistan bayrağı asılmasını bahane ederek Denhag kentinde düzenlenen Kürdistan-Holanda Ortak Gıda ve Tarım Kongeransı’na katılmadığı bildirildi.

Bugün Holanda’nın Denhag kentinde Kürdistan-Holanda Ortak Gıda ve Tarım Kongeransı düzenlendi. Konferansa Irak’ın Amsterdam Büyükelçisi Hişam Alewi de davet edildi ancak Büyükelçi konferansa gerekçe göstererek katılmadı.

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Petersburg International Şirketi Müdürü Abdulkadir Doski, “Dün Büyükelçi ile toplantımız oldu. Konferansa şirket olarak öncülük ediyoruz. Kendilerinin de prosedür gereği hazır bulunması gerekiyordu. Fakat konferans salonunda Irak bayrağının yanında Kürdistan bayrağı asılmasını gerekçe göstererek konferansa katılmadı” dedi.

Dün Brüksel’de bulunan Kürdistan Bölgesi temsilciliğine yapılan saldırıyı hatırlatana Doski, “O saldırıda Kürdistan bayrağı indirilmişti. Biz bu durumu protesto etmek için Kürdistan bayrağının da protokolde yer almasını uygun gördük. Fakat Büyükelçi Alewi ve yardımcısı salona gelip bayrağı gördükten sonra konferansa katılmayacaklarını ilettiler” diye konuştu.

Kürdistan-Holanda Ortak Gıda ve Tarım Kongeransı’nın amacı Avrupa ülkelerinin tarım tecrübelerini Kürdistan Bölgesi ile Irak’a aktarmak. Rûdaw Medya Grubu konferansın sponsorluğunu yapıyor.