İşkence gören çocuğun babasına 'Beyaz Toros' tehdidi

Polisin işkence uyguladığı Y.D.’in babası Yılmaz Dikan’ın da hastanede polisler tarafından ‘Beyaz Toroslar istiyorsunuz’ diye tehdit edildiğini ortaya çıktı

İşkence gören çocuğun babasına 'Beyaz Toros' tehdidi
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dün gece 4 polis tarafından boş bir araziye kaçırılarak, ağzı bantlanan ve elleri ile kolları bağlanan Y.D., (14) isimli çocuğun Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.
 
Hastanede babaya tehdit
 
Ailenin avukatı Ramazan Karaalp, Y.D.,’nin bir köylü tarafından Lice Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldıktan sonra babasına haber verildiğini belirterek, “Darp ve çocuk olması sebebiyle hastane polise haber veriyor. Olayı öğrenen polisler, görevli doktora darp raporu verilmemesi yönünde baskı kuruyor. Bu durum üzerine çocuğun babası Yılmaz D. tepki gösteriyor. Polis, babaya, ‘Bunlar size yetmiyor, tekrardan Beyaz Torosların gün yüzüne çıkmasını istiyorsunuz’ şeklinde tehditlerde bulunuyor” dedi.
 
CPS ile takip
 
Avukat Karaalp, çocuğa uygulanan işkenceleri yineleyerek, “Sol kol açıkta, ayaklarına çelik kelepçe takarak dere tarafında bulunan bataklığa götürülüp, ayağındaki kelepçe çıkarılmış. Sonra kafasına silah dipçiğiyle tehdit ederek sabaha kadar ‘İstiklal Marşını ve Gençliğe Hitabeyi’ ezberlemezse gelip kafasına sıkacaklarını söylüyorlar. Görgü tanığının ifadesine göre, çocuğun hırkasının ense kısmına bir CPS takılarak nereye giderse onu takip edeceklerini, bunları birine anlatırsa ya da bir yerlere şikâyet ederse onu bulup öldüreceklerini söyleyerek tehdit etmişlerdir” diye konuştu.
 
Baba Yılmaz D., ise, çocuğuna yapılanların yıllardır Kürtlere yapıldığını ve bu politikaların eskiden beridir devam ettiğine dikkati çekerek, şunları söyledi: “Devlet içinde devlet var. İnsanları bir birine kırdıran politikaları hep vardı.”
Karaalp, işkenceciler hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi.
 
Ne olmuştu?
 
Dün akşam 10 yaşında bir arkadaşıyla birlikte evine dönerken 4 polis tarafından kaçırılan ve boş bir arazide işkence edilen Y.D., ağzı, elleri ve ayakları bağlı bir şekilde ilçeden geçen bir nehrin bataklık kısmına bırakıldı. Türklük dayatması, Kürt kimliğine hakaret, İstiklal Marşını okuması gibi dayatmalara maruz kalan çocuk, öldürülmekle tehdit edildi. Bir köylünün fark etmesi üzerine hastaneye kaldırılan çocuğun vücudunda morluklar oluşurken, bir gözünü kaybetme tehlikesi yaşıyor. 
 
MA