Kadirov Çeçen savaşçıların çatışma görüntülerini paylaştı

Çeçenistan Cumhuriyeti’nin lideri Ramzan Kadirov, Rus birliklerinin Ukrayna’da bir ‘Bandera üssünü’ daha ele geçirdiklerini söyledi. Kadirov ayrıca Çeçen savaşçıların Ukraynalı askerlerle çatışma görüntülerini paylaştı.

Kadirov Çeçen savaşçıların çatışma görüntülerini paylaştı

Çeçen lider Ramazan Kadirov, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, “Çok iyi güçlendirilmiş bir ‘Bandera üssü’ daha Rus birlikleri tarafından ele geçirildi” dedi.

Kadirov, “Bu parlak operasyon sırasında, neo-Nazilerin bunca zamandır su, yiyecek ve sağlık yardımı olmadan tuttukları büyük bir sivil grup kurtarıldı. Kurtarılan siviller, zırhlı araçlarla güvenli yere götürüldü. Çeçen savaşçılar onların su, yiyecek ve ilaç gibi temel ihtiyaçlarını karşılayarak tıbbi yardım sağladı” ifadelerini kullandı.

“Çeçen savaşçılar Rusya liderliği tarafından belirlenen görevleri başarıyla yerine getirmeye devam ediyor” diyen Kadirov, Çeçen savaşçıların, bir apartmanda Ukraynalı askerle girdiği çatışmaların görüntülerini de paylaştı.

Kadirov’dan Musk’a Putin yanıtı

Ramazan Kadirov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i düelloya davet eden Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’a da yanıt verdi.

Kişisel Telegram hesabından paylaşım yapan Kadirov, Musk’a cinsiyetçi hakaretlerde bulundu.

Kadirov, Elon Musk’ın ismine “a” eki ekleyerek Elona diyerek efemine hale getirirken, “Kibar Elona’dan vahşi Elon’a dönüşmen için kaslarını biraz daha çalışman gerekiyor” dedi.

Kadirov, "Elon Musk, sana bir tavsiyem var: Gücünü Putin'inkiyle ölçme. Tamamen farklı iki ligdesiniz, "diye yazdı.

Kadirov, Putin'in" hem Batı'da hem de Amerika Birleşik Devletleri'nde dünyaca ünlü bir politikacı ve stratejist olduğunu, Muska'nın ise "bir Twitter iş adamı ve kullanıcısı" olduğunu ekledi.

Elon Musk, “Bu teklif için teşekkür ederim ama bu kadar mükemmel bir eğitim bana çok fazla avantaj sağlar. Eğer o kavga etmekten korkuyorsa solak olmamama rağmen sadece sol elimi kullanmaya da razıyım. Saygılar, Elona” diyerek Kadirov’la dalga geçti.