Kürdistan Bölgesi'nde 'Ulusal Birlik' toplantısı: 4 parçadan 70 temsilci katılacak

Kürt siyasi parti ve örgütlerinin temsilcisi olan 70 isim, “Ulusal Birlik” gündemiyle yakın zamanda Federe Kürdistan’da bir araya gelecek.

Kürdistan Bölgesi'nde 'Ulusal Birlik' toplantısı: 4 parçadan 70 temsilci katılacak

Kürt siyasi parti ve örgütlerinin temsilcisi olan 70 isim, “Ulusal Birlik” gündemiyle yakın zamanda Kürdistan Bölgesi'nde bir araya gelecek.

Türkiye’nin Rojava Kürdistanı’na yönelik yürüttüğü operasyon ve Rojava Kürdistanı’nın statüsüne yapılmak istenen müdahaleleri nedeniyle Kürtlerin kollektif hafızasının güçlenmesine neden olmaya devam ediyor. Kürtler kendi aralarındaki siyasal farklılıklarına rağmen bir araya gelme ve ortak tutum yaratma eğilimi taşımaya başladı.  

Kürt siyasi parti ve örgütlerinin temsilcisi olan 70 isim, “Ulusal Birlik” gündemiyle yakın zamanda Kürdistan Bölgesi'nde bir araya geleceği ile ilgili HDP Milletvekili İmam Taşçıer şunları belirtti:

“Yakın zamanda Kürdistan Bölgesi’ne gittik ve ulusal birliğe ilişkin çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Tüm parçadaki Kürt parti ve örgütlerinin birer temsilcilerinde oluşan yaklaşık 70 temsilcisinin ulusal birlik gündemiyle yakın zamanda Federe Kürdistan’da bir araya gelecekler.” 

Türkiye’deki Kürt partileri arasında ulusal birlik konusunda birlikteliğin oluştuğunu kaydeden Taşçıer, Kürt partileriyle sık sık bir araya geldiklerini ve bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi. Daha önce yerel ve milletvekili seçimlerinde Kürt partileriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Taşçıer, şimdi de ulusal çerçeve etrafında bir araya geldiklerini aktararak, “Bu seferde Kürtlerin statüsü için yan yanayız. Tartışmalarımız sürüyor. Hedefimiz, Kuzey Kürdistan’daki Kürt sorunu kendine dert edinen parti ve örgütleri yan yana getirip Kürtlerin talepleri konusunda ortaklaştırmak. Bu çalışmayı hep birlikte yürütüyoruz. Ulusal birliğe herkes evet ve mutlaka olması gerekiyor, diyor. Fakat bunu belli organizasyona dönüştürmek için zamana ihtiyacımız var. Kürt birliğine karşı hiçbir parti karşı çıkmıyor” diye konuştu.