Mansur Yavaş'tan Sinan Oğan'a yalanlama: Kılıçdaroğlu'ndan makam talep etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ilk turda elenen ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın, Kılıçdaroğlu'ndan hiçbir talebi olmadığı iddiasını yalanladı.

Mansur Yavaş'tan Sinan Oğan'a yalanlama: Kılıçdaroğlu'ndan makam talep etti

Sinan Oğan, Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteğini açıklamasının ardından TRT’deki programa konuk oldu. Oğan, “Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hiçbir talebim olmadı. Seçimi kazanacağına dair hiçbir ikna edici bir şey kullanmadı” diye konuştu.

Sinan Oğan’ın bu sözlerine Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan yalanlama geldi.

Twitter hesabından Oğan’ın Kılıçdaroğlu’ndan makam talep ettiğini belirten Yavaş, şunları söyledi:

“Hayır @DrSinanOgan bey, Sn. @kilicdarogluk'dan makam talebiniz oldu. Hem de 'Tabanımı ikna etmek için kamuoyuna deklare edilmesi gerekir, aksi halde ikna edemem' dediniz. Cumhur İttifakı'ndan talebiniz olduğunu duymadık. Şimdi tabanınızı nasıl ikna edeceksiniz merak ediyorum.” 

Yavaş, Sinan Oğan'ın "Parlamento ile cumhurbaşkanlığının farklı yerlerde olması ülkeyi krize götürür. Açık ve net. Parlamentoyu alan tarafın cumhurbaşkanlığını alması bu ülkenin geleceği ve istikrarı açısından son derece önemlidir." sözlerine de, "Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmeyi yaptığınızda TBMM'deki tablo belli olmuştu, böyle bir konuşma da gerçekleşmedi. Baştan bu kanaatte olsaydınız ve gerçekten istikrarı düşünseydiniz Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ile hiç görüşmemeniz gerekirdi" şeklinde yanıt verdi. 

SİNAN OĞAN NE DEMİŞTİ?

TRT yayınında konuşan Sinan Oğan, "Kılıçdaroğlu ile konuştum ama talebim olmadı. Ben bir prensip ortaya koydum. İlkelerimizi ortaya koyduk. Siz bu seçimi nasıl kazanacaksınız diye sordum, bana verdiği cevap ikna edici gelmedi. Çünkü benim orada kırmızı çizgim HDP idi. Benim HDP ile yan yana gelmem eşyanın tabiatına aykırı. Bir Türk milliyetçisi olarak HDP ile yan yana durup kendimi mi inkar etseydim." ifadelerini kullanmıştı.