McGurk: Trump Başkomutan değil; Erdoğan'la bir telefon görüşmesinin ardından Rusya, İran ve IŞİD'e hediye verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik olası harekatına yeşil ışık yakması sonrası eski yetkililerinden biri tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. ABD Başkanı’nın IŞİD’le mücadele koalisyonundaki eski özel temsilcisi Brett McGurk, Twitter’dan yaptığı uzun açıklamada eski patronunu yerden yere vurdu. ABD Başkanı’nın geçtiğimiz aralık ayında yaptığı Suriye’den çekilme açıklaması üzerine istifa eden McGurk’un açıklamaları şöyle:

McGurk: Trump Başkomutan değil; Erdoğan'la bir telefon görüşmesinin ardından Rusya, İran ve IŞİD'e hediye verdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD'le mücadele koalisyonundaki eski özel temsilcisi Brett McGurk, Trump'ın Suriye'nin kuzeyinden çekilme ve Türkiye'nin olası harekatının önünü açma kararını eleştirdi. McGurk, "Trump'ın Erdoğan'la konuşmasının ardından Beyaz Saray'ın yaptığı açıklama, sahada olan biteni zerrece anlamaktan yoksun olduklarını gösteriyor" dedi; "Trump bu gece yabancı bir liderle bir telefon görüşmesinin ardından Rusya, İran ve IŞİD'e hediye vermiştir" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik olası harekatına yeşil ışık yakması sonrası eski yetkililerinden biri tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. ABD Başkanı’nın IŞİD’le mücadele koalisyonundaki eski özel temsilcisi Brett McGurk, Twitter’dan yaptığı uzun açıklamada eski patronunu yerden yere vurdu. ABD Başkanı’nın geçtiğimiz aralık ayında yaptığı Suriye’den çekilme açıklaması üzerine istifa eden McGurk’un açıklamaları şöyle:

“Donald Trump bir Başkomutan değildir. Bilgi edinmeden, görüş alışverişi yapmadan düşüncesizce kararlar veriyor. Askeri personeli hiçbir destek olmadan tehlikeye sokuyor. Esip gürlüyor ve sonra hasımlar onun blöfünü gördüğünde ya da sert çıkan bir telefon görüşmesiyle karşılaştığında müttefiklerimizi korunmasız bırakıyor.”

“Trump’ın Erdoğan’la konuşmasının ardından Beyaz Saray’ın bu gece yaptığı açıklama, sahada olan biteni zerrece anlamaktan tümüyle yoksun olduklarını gösteriyor. ‘ABD’ elinde herhangi bir IŞİD esiri tutmamaktadır. Onların hepsi Trump’ın Türkiye’nin masasına servis ettiği Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) elindedir.”

“ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarının IŞİD’in dirilişinin çekirdeğini barındırdığı uyarısını yaptığı Hol Kampı’ndaki 60 bin esiri idare etmeye Türkiye’nin ne niyeti ne arzusu ne de kapasitesi var. Tersine inanmak ulusal güvenliğimizle pervasızca kumar oynamaktır.