Mesrur Barzani: 'Kadın katletmek şerefli bir davranış değildir'

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil’de bir kadının öldürülmesine ilişkin İçişleri Bakanlığı’na faillerin cezalandırılması için talimat verildiğini söyledi. Başbakan kadın katliamına tepki göstererek, "Kadınları öldürmek şeref değildir, buna son verilmeli" dedi.

Mesrur Barzani: 'Kadın katletmek şerefli bir davranış değildir'

Başbakan Mesrur Barzan Twitter hesabı üzerinde dün katledilen 3 çocuk annesine ilişkin bir mesaj paylaştı.

Başbakan mesajında “Dün Erbil’de genç bir kadının vahşi bir şekilde katledilmesinden büyük bir üzüntü duydum. Kadını öldürmek şerefli bir davranış  değildir, bu olayların artık son bulması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’na suçluların hak ettiği cezayı alması için görevlendirdim” ifadelerini kullandı.

Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer toplumumuzun yarısı özgür değil ve şiddet korkusuyla yaşıyorsa hiç bir zaman gelişemez. Hükümet kabinesinde kadın ve kızlarımızın daha fazla korunması için çalışmalarımızı geliştirdik, sığınma evlerinin sayısını arttırdık.”

Dün Erbil’in Badawa mahallesinde grnç bir kadın boşandığı erkek ve iki kardeşinin sailhlı saldırısında hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kadının 22 yaşında ve 3 çocuk annesi olduuğu bildirildi.