Neçirvan Barzani: Peşmerge konusunda kararlıyız!

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bu gün başkent Erbil’de Irak ve Suriye'deki Koalisyon Güçleri Komutanı General Matthew McFarlane başkanlığındaki heyetle kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

Neçirvan Barzani: Peşmerge konusunda kararlıyız!
Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Şeyh Cafer Şeyh Mustafa ve Peşmerge Bakanlığı üst düzey yetkililerinin katıldığı görüşmede, Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki reform ve yeniden yapılanma adımları, IŞİD’le mücadeledeki son gelişmeler ve Peşmerge ile Irak ordusu arasındaki koordinasyon ele alındı.
 
Ayrıca görüşmede Suriye, Rojava ve bölgedeki durum da ele alınan konular arasında yer aldı.
 
Görüşmeye ilişkin Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başkan Neçirvan Barzani, ABD ve müttefiklerinin Peşmerge ve Irak ordusuna verdiği destekten dolayı şükranlarını dile getirdi.
 
Engel ve sorunlara rağmen Peşmerge Bakanlığının reform süreci, örgütlenme ve Peşmergenin birleşmesi konusunda kararlı olduğunu vurgulayan Neçirvan Barzani, ayrıca süreçteki yardım ve destekleri için ABD ve diğer dost ülkelere teşekkür etti.
 
Görüşmede IŞİD'in Irak ve Suriye'de barış ve istikrar için gerçek bir tehdit olmaya devam ettiğine vurgu yapıldı.
 
Bu amaçla terörle mücadele ve IŞİD'in tamamen ortadan kaldırılması için uluslararası koalisyonun Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki desteğinin sürmesinin, Peşmerge ve Irak ordusunun iş birliği ve koordinasyonunun önemi vurgulandı.