Netanyahu'dan sonraki 1 numaralı başbakan adayı: Kürdistan dostu Ayelet Shaked

Netanyahu'dan sonraki 1 numaralı başbakan adayı: Kürdistan dostu Ayelet Shaked

Kürt basınında pek çok kez Kürdistan'ın bağımsızlığına verdiği destekle gündeme gelen İsrail'in Adalet Bakanı Ayelet Shaked, geleceğin İsrail başbakanı olabilir.

İsrail'in en etkili gazetelerinden Haaretz'de yer alan bir yorum/habere göre, Netanyahu'nun ciddi bir muhalefet ve eleştiri yağmuruna tutulduğu bugünlerde istifa sesleri de yükseliyor. Partinin en önemli birkaç isminden biri olan Ayelet Shaked ise, Netanhayu lehine olumlu bir şey söylemezken, kanunen istifa etmesi için bir neden olmadığını söylemekle yetiniyor. 

Shaked'in iyi huylu olduğu, ölçülü ve gösterişsiz, açık sözlü özelliklerinin de vurgulandığı yazıda, sesini yükseltmemesi, provakasyona gelmemesiyle soğukkanlı bir mücadeleci portresi çizdiği ifade ediliyor. Ayrıca İsrail bayrağı sallayarak ve onu alkışlamak gibi klişelere de başvurmuyor.  

Bir kaç ay öncesinde yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre, Shaked, partisi Habayit Hayehudi'nin (Yahudi Yurdu) başına geçmesi halinde parlamentodaki sandalye sayısını arttıracağı sonucu çıkmış. Ancak buna rağmen, Shaked şu an temkinli hareket etmeye devam ediyor ve bu konuda öne çıkmamayı seçiyor.

yazının orjinali: http://www.haaretz.com/opinion/1.805134