Trump: Suudi Arabistan Kralı ve 50 ülke ile görüşmem işe yaradı

Trump: Suudi Arabistan Kralı ve 50 ülke ile görüşmem işe yaradı

Körfez ülkelerinin Katar kararını yorumlayan ABD Başkanı Trump, "Belki bu, terörizm dehşeti için sonun başlangıcı olur... Suudi Arabistan Kralı ve 50 ülke ile görüşmemin işe yaradığını görmek güzel" dedi.

İlk yurt dışı seyahatinde geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan'a giden ABD Başkanı Donald Trump'tan Katar kriziyle ilgili açıklama geldi.

Trump, sosyal medyada paylaştığı mesajında, Körfez ülkelerinin Katar'la diplomatik ilişkileri kesme kararı için "terörizmin sonunun başlangıcı" değerlendirmesinde bulundu.  

Trump mesajında, "Suudi Arabistan Kralı ve 50 ülke ile görüşmemin işe yaradığını görmek güzel. Teröre mali destek sağlayanlara sert çıkacaklarını söylediler, tüm işaretler Katar'ı gösteriyordu. Belki bu terörizm dehşeti için sonun başlangıcı olur" dedi. 

Katar'ı diplomatik tecritle karşı karşıya bırakan kriz, ABD Başkanı Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinden birkaç hafta sonra patlak verdi. Trump ziyaretinde aşırı İslamcılığa karşı birlikte hareket edilmesi çağrısı yapmıştı.

ABD'nin Katar'dan yürüttüğü askeri faaliyetler

Pentagon sözcüsü Jeff Davis ise Katar krizinin, ABD'nin bu ülkedeki askeri faaliyetlerini etkilemediğini ve etkilemesinin de beklenmediğini söyledi.

ABD'nin, Katar'ın başkenti Doha yakınlarındaki El Udeyd Hava Üssü'nde bölgesel komuta merkezi bulunuyor. El Ubeyd, ABD'nin yaklaşık 11 bin personel ile Ortadoğu'da en fazla asker bulundurduğu üs.