Osman Baydemir:Barzani'nin ziyareti önemli bir gelişmeye işaret etmektedir!

HDP Urfa Millietvekili Osman Baydemir, "Umarım Başkan Barzani'nin ziyareti AK Parti hükümetinin Kürt düşmanlığından vazgeçmesine vesile olur” dedi.

Osman Baydemir:Barzani'nin ziyareti önemli bir gelişmeye işaret etmektedir!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in tutuklanmasının ardından HDP parti sözcülüğü görevini devralan Urfa milletvekili Osman Baydemir, HDP genel merkezinde yaptığı açıklama da Kürdistan Başkanı Barzani'nin Türkiye ziyareti ile ilgili olarak değerlendirmeler de bulundu.

"Umarım Başkan Barzani'nin ziyareti AK Parti hükümetinin Kürt düşmanlığından vazgeçmesine vesile olur” ifadesini kullanan Baydemir, "Barzani'nin Türkiye ziyareti önemli bir gelişmeye işaret etmektedir. Sayın Başkan HDP'nin duruşu konusunda bilgi sahibidir. AK Parti hükümetin Güney Kürdistan'daki dostluk politikasının Rojava'ya da sirayet etmesini, Kürt düşmanlığından da vazgeçmesini umuyoruz” diye konuştu.

Osman Baydemir, konuşmasında Musul'da şehit düşen Rûdaw TV Output Müdürü Şifa Gerdi için başsağlığı dileğinde bulunarak, "Ailesinin ve arkadaşlarının acısını paylaşıyorum” dedi.

Referandum sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baydemir, şunları söyledi: "AKP'ye gönül vermiş vicdanlı kardeşlerime sesleniyorum; 28 Şubat'ın yarattığı mağduriyet kitlesi içinden nasıl zalimlik çıkar? 16 Nisan'da Türkiye demokrasisi, bir arada yaşama arzusu idam sehpasına götürülüyor. Bu yola evet diyecek misiniz? Biz şerre karşı hayır diyeceğiz. Kendi bekasını milletin bekasının önünde tutanlara hep birlikte hayır diyelim.”