Pakistan-Afganistan bölgesinden sorumlu IŞİD lideri Afganistan'da öldürüldü

IŞİD'in Pakistan-Afganistan bölgesinde faaliyet gösteren kolu IŞİD-H'nin lideri Ghafari'nin Kunar vilayetinde öldürüldüğü iddia edildi.

Pakistan-Afganistan bölgesinden sorumlu IŞİD lideri Afganistan'da öldürüldü
IŞİD-Horasan (IŞİD-H) örgütüne liderlik eden ve Şahab El-Muhacir olarak da bilinen Sanaullah Ghafari'nin Afganistan'da öldürüldüğü iillewri sürüldü.
 
Gazeteduvar'ın Pakistan'ın Geo TV haber sitesinden aktardığına göre, IŞİD'in Pakistan-Afganistan bölgesinde faaliyet gösteren IŞİD-H isimli koluna liderlik eden ve ABD'nin hakkında bilgi karşılığında 10 milyon dolara varan para ödülü teklif ettiği Sanaullah Ghafari'nin Afganistan'ın Kunar vilayetinde öldürüldüğü öne sürüldü.
 
Ghafari'nin yalnızca Pakistan'da değil, uluslararası olarak da arandığını aktaran Geo TV, Ghafari'nin Pakistan, İran, Özbekistan, Tacikistan ve Afganistan'da gerçekleştirilen saldırılarda rol oynadığını ifade etti.
 
2021 Yılında 'Küresel Terörist' ilan edilmişti
 
BNN Network haber sitesinin aktardığına göre, Sanaullah Ghafari 'terör eylemleri' gerekçe gösterilerek Aralık 2021'de Birleşmiş Milletler (BM), ABD ve Avrupa Birliği (AB) tarafından 'küresel terörist' ilan edilmişti. Bunun ardından ABD tarafından Sanaullah Ghafari hakkında bilgi karşılığında 10 milyon dolara varan para ödülü teklif edilmişti.