Peşmerge güçlerinden Heşdi Şabi'ye yalanlama!

Peşmerge güçlerinden Heşdi Şabi'ye yalanlama!

Hawice İlçe Meclisi Üyesi Ahmed Hurşid, birkaç gün önce düzenlediği basın toplantısında, Peşmerge Güçleri’nin 330 IŞİD’li ve ailelerini Hawice’den Dubız, oradan da Kürdistan Bölgesi’ne aktardığını iddia etmişti.

Aynı zamanda Heşdi Şabi Sözcüsü olan Ahmed Hurşid, “IŞİD mensuplarının, Hawice’den Peşmerge Güçleri’ne sığındığını çünkü orada öldürülmeyeceklerine inandıklarını” ifade etmişti.

Söz konusu iddaya yönelik Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Kerkük Batı Cephesi Komutanı Heme Regır, iddiaların tamamiyle asılsız olduğunu söyledi.

Heme Regır, “Her gün Havice’deki kişiler güçlerimizin bulunduğu güvenli bölgelere sığınıyor. Bulundukları şartlar çerçevesinde muamele yapılıyor. Ardından asayişe teslim ediliyorlar. Yapılan incelemelerden sonra kamplara naklediliyorlar” diye konuştu.

Ahmed Hurşid’in gerçeklikten uzak açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Heme Regır, “Bu tür açıklamalar asılsız suçlama ve peşmergenin itibarını düşürmekten ibarettir” dedi.

Kerkük’ün Hawice ilçesi, 2014’ten bu yana IŞİD’in elinde. Irak ordusu 2 Eylül’de Havice yakınlarına güç göndermişti.  Peşmerge Güçleri ise Hawice operasyonu için anlaşmanın yapılması gerektiğini açıklamıştı.