QSD: Afrin Raco’da bir kobra helikopteri düşürüldü,

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, açıkladı.

QSD: Afrin Raco’da bir kobra helikopteri düşürüldü,

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezinden yapılan, açıklamada.

Türk devleti ve çete grupları Raco cephesinde ilerlemek istemektedir. Türk devletinin bu girişimi güçlerimizin direnişine çarptı. Güçlerimiz dün Gewanda köyünde bir askeri aracı hedef almış ve eylem sonucunda araç tamamen imha edilirken, aracın içerisinde bulunan asker ve çeteler de öldürüldü.

Güçlerimiz Elî Bîska cephesinde de askeri bir aracı hedef aldı. Hedef alınan araç tamamen imha edilirken içerisinde bulunan asker ve çeteler öldürüldü.

Türk devleti ve bağlı çeteler Maseka köyünde ilerlemek istedi. İşgalci ordunun bu girişimi de güçlerimizin direnişi sonucu boşa çıkarıldı.

Öte yandan Türk devletine ait savaş uçakları dün Bilîlka köyünü bombaladı. Köydeki bombardımanın yanı sıra güçlerimiz ve işgalci ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalara  Türk devletinin özel birlikleri de katıldı. Pusuya alınan bu özel güçlere ağır darbeler vurulurken, işgalci ordu güçlerini kobra tipi helikopterle bölgeden çekmek zorunda kaldı. Güçlerimiz kalkan helikopteri hedef aldı. Darbelenen helikopter Türk devleti topraklarına düştü.

Bilîlka köyünde dün yaşanan şiddetli çatışmalarda işgalci ordunun onlarca askeri öldürüldü. Türk devleti öldürülen askerlerin bir kısmını açıklarken, çok sayıda askerin öldürülmesini ise gizledi.

İlçeye bağlı köylere yönelik bombardıman ise sürüyor.