Dr. Abdulkerim Omar: Türk Ordusu Halep kırsalının boşaltılmasını istedi

 Dr. Abdulkerim Omar: Türk Ordusu Halep kırsalının boşaltılmasını istedi

Rojava'daki Cezire Kantonu Dış İşleri Eş Bakanı Dr. Abdulkerim Omar yeni bir savaşın sinyallerini veren açıklamada bulundu.

Omar açıklamasında,Türk ordusu tarafından Halep'in kırsalında yaşayan Kürt köylerine yönelik "Köy ve evlerinizi 2 gün içinde  boşaltın." şeklinde bir uyarıda bulunulduğunu iddia etti.

Türkiye'nin Afrin hazırlıkları son aşamasında

Rusya ile anlaşan Türk Ordusu son hazırlıklarını tamamlayarak YPG’nin denetiminde bulunan Afrin Kantonu’na girmeyi planlıyor. Bu plan doğrultusunda hazırlıklar son aşamasına geldi.

Suriye'de bulunan Rus askerlerinin bulunduğu gözlem üssünün boşaltıldığı iddiası, olası bir Türk saldırısına Rusya'nın göz yumacağının emaresi olarak değerlendirildi.

YPG: Türk Birlikleri, Güçlerimizin Hedefi Olacak

Türkiye ve Türkiye destekli cihatçı grupların bu hamlelerine karşın YPG’liler de bölgeye askeri güç sevkiyatında bulunuyor.

Afrin bölgesine yönelik bir saldırının daha önce olmadığı kadar yakın bir ihtimal olduğunu belirten YPG yetkilileri, Türk saldırılarına tepki vereceklerini,Türk birlikleri ve Türkiye destekli cihatçıların, bölgedeki güçlerinin ana hedefi olacaklarını. " dile getirirken, kendisine ait Twitter hesabından bir mesaj paylaşan DSG sözcüsü Shervan Derwish "yıllardır teröristlerle karşı savaştıklarını belirterek tüm dünyaya Türk saldırganlığını durdurulması çağrısında bulundu."