Rusya, çatışmalar sonrası Özerk Yönetim-Şam arasında yeniden arabuluculuk başlattı

Rusya, Rojava'nın Kamışlo kentinde, Özerk Yönetime bağlı İç Güvenlik Güçleri (Asayiş) ile Suriye rejimine bağlı Difa El-Weteni milisleri arasında çıkan çatışmaları durdurmak için yeniden arabuluculuk başlattı.

Rusya, çatışmalar sonrası Özerk Yönetim-Şam arasında yeniden arabuluculuk başlattı

Sputnik'in haberine göre Rus askeri polisi, Kamışlo kentinde Şam rejimine bağlı güçler, Arap aşiretleri ve Asayiş arasında ateşkes anlaşmasına varmayı başardı.

Kaynakların aktardığına göre perşembe günü erken saatlerde varılan anlaşma, çatışmaların tamamen son bulması, şehirdeki tüm silahlı unsurların eylemlerine son vermesi ve normal hayata dönülmesini amaçlıyor. Rus kuvvetleri, derhal yürürlüğe giren anlaşmanın düzgün bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla Şam rejimine bağlı milislerin kontrolündeki Et-Tay Mahallesi'nde ve şehrin diğer bölgelerinde devriyeye başladılar.

Difa El-Weteni örgütü, yaptığı açıklamada Kürt güçlerine ait kontrol noktalarına ateş açılmadığını belirtirken, Kürt birliklerine yakın bir kaynak ise milislerin ateşkesi ihlal ederek Asayiş güçlerini hedef aldığını ve saldırıda kullanılan havan toplarının Kürtlerin çoğunlukta olduğu Kudurbek Mahallesi’ne düştüğünü belirtti.

Kamışlo kentinde Suriye rejim yanlısı güçlerin kontrolündeki bölgede Asayiş ile Şam güçleri arasında salı günü karşılıklı suçlamalar ve her iki tarafın da kontrol noktalarına karşılıklı olarak ateş açmaları sebebiyle şiddetli çatışmalar patlak verdi. Bunun üzerine Kamışlo Havaalanı’nda bulunan Rus kuvvetleri durumu sakinleştirdi ve ateşkes için arabuluculuk yaptı.