Rojava yönetimine siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısı

Rojava yönetimine siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısı

Kürt Ulusal Konseyi (KUK), Efrin'de diğer bir KUK üyesinin tutuklanmasından sonra, Pazartesi günü Rojava Yönetimi Asayiş güçlerine, tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu. 

KDP-S ile bağlantılı KUK'un Merkez Komite üyesi Abdul Rahman Apo tutuklandı ve bilinmeyen bir yere götürüldü. Tel Abyad'da bir Birlik Partisi üyesi 26 Haziran'da tutuklanmıştı. KDP-S üyesi Seed Karmo el-Sino de 28 Haziran'da Dirbêsiye'de tutuklanmıştı.

KUK yaptığı açıklamada "PYD'nin, KUK'un partilerine, kadro ve liderlerine yönelik bu adaletsiz eylemleri, KUK'un Suriye Kürdistanı'ndaki ulusal projesini hedef alan terörist eylemlerdir. PYD'nin bu baskı ve yıldırma politikası ve tehditleri, onun uluslararası ve yerel düzeyde siyasi yenilgisinin kanıtıdır" dedi.

KUK, üyeleri Muhsin Tahir, Kürt Gelecek Hareketi üyesi Ali Tammi, gazeteci ve aktivist Ali Ahmed ve Zagros TV muhabiri Barzan Huseyin dahil tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması çağrısı yaptı.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Ekim ayında İngiliz Parlamentosunda yaptığı konuşmada siyasi bulunduğunu redd etmiş, Kuzey Suriye'de herkesin yasal olarak çalışabildiğini söylemişti. Müslim, KUK'u kastederek, İstanbul'da oturarak dış güçlerden emir alan iki parti olduğunu ve Rojava'da yasal olarak çalışmak için izin istemeyi redd ettiklerini söylemişti.