Süleymaniye'de PKK'ye bombardıman: 4 kişi hayatını kaybetti

Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinin kırsalında PKK’ye ait bir aracın SİHA’larca bombaladığı bildirildi. Saldırıda 4 PKK üyesinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Süleymaniye'de PKK'ye bombardıman: 4 kişi hayatını kaybetti
Rudaw'ın haberine göre, Axçeler Nahiye Müdürü, saldırıda araçta bulunan 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve cenazelerinin adli tıp morguna kaldırıldığını açıkladı.

Süleymaniye’nin Çemçemal ilçesinin Axçeler nahiyesi kırsalında TSK'ya ait iki SİHA, PKK’ye ait bir noktayı ve bir aracı bombaladı.

Axçeler Nahiye Müdürü Hemin Behçet Rûdaw’a yaptığı açıklamada, araçta bulunan 5  kişinin yaşamını yitirdiğini, cenazelerin adli tıp morguna kaldırıldığını açıkladı. 

Hemin Behçet bu sabah saat 09:00 sularında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait iki İnsansız Silahlı Hava Aracı’nın (SİHA) Tuteqele köyü kırsalında PKK’ye ait bir noktayı ve bir aracı hedef aldığını söyledi:

“Bombardımanda Toyata marka bir pikapta bulunan 5 kişi yaşamını yitirdi. Edindiğimiz bilgilere göre 2’si bölge halkı diğerleri de PKK üyesi.”

Nahiye müdürü hayatını kaybeden 5 kişinin cenazelerinin kimlik tespiti ve otopsi için adli tıp morguna kaldırıldığını kaydetti.

Ölenlerden 2'si sivil, 3'ü PKK'li

Rûdaw’ın 12:00 haber bültenine katılan Axçeler Nahiye Müdürü Hemin Behçet, hedef alınan aracın Tuqele Köy Encümeni’ne ait olduğunu araçta hayatının kaybedenlerden ikisinin sivil olduğunu söyledi.

Hemin Behçet, adli tıpta yapılan inceleme sonucunda yaşamını yitirenlerden birinin Tuqele Köy Encümeni üyesi diğerinin ise Serçinar köyünden 2 sivil olduğunu diğer 3 kişinin ise cenazelerinin aşırı derecede yanmasından dolayı kimliklerinin netleştirilemediğini belirterek, “Köy halkı diğer 3 kişinin PKK’li olduğunu söylüyorlar” dedi.

Axçeler Nahiye Müdürü, bombalanan aracın Tuqele Köy Encümeni’ne ait olduğunu dile getirdi. Behçet, PKK’nin bölgede noktalarının bulunduğuna dair bir bilgi sahibi olmadıklarını kaydetti.

Öte yandan adının açıklanmasını istemeyen bir görgü tanığı, araçta hayatını kaybedenlerden birinin Tuteqele köyünden Aram Kakaxane diğerinin ise Celemorde köyü nüfusuna kayıtlı İsmail isimli bir vatandaş olduğunu söyledi.

Rûdaw’ın edindiği bilgiye göre, bombardıman ardından çıkan yangını söndürmek amacıyla bölgeye itfaiye ve güvenlik güçleri gönderildi.

Axçeler Nahiyesi Çemçemal ilçesine 35 km mesafede bulunuyor.