Suriye ordusu İdlib'de ilerliyor, TSK gözlem noktalarına yaklaştı!

Suriye ordusu İdlib'de ilerliyor, TSK gözlem noktalarına yaklaştı!

Son zamanlarda Rusya desteğiyle İdlib’de yeniden operasyon başlatan Suriye ordusu bölgede ilerliyor. Suriye ordusu Rusya desteğiyle İdlib Maaret el Numan'a doğru 10'dan fazla köyü aldığı belirtiliyor.

Gazeteci Ayline Kılıç'ın sosyal medya hesabından duyurduğuna göre, erel kaynaklar, paylaştıkları bu yüzlerce araçlık konvoy görüntüsüyle sivillerin Türkiye sınırına yakın noktalara göç ettiğini belirtiyor.

Bölgede ilerleyen Suriye ordusunun Türk Silahlı Güçlerine bağlı gözlem noktalarına ulaştığı bilgisi de var. Bu konuda Ankara'dan henüz bir açıklama yapılmış değil. 

Gazeteci Kılıç, "Suriye ordusu bölgede ilerlerken Türk gözlem noktasının bulunduğu noktaya da yakınlaştı. SOHR bölgeye yönelik yoğun bir bombardımanın olduğunu kaydetti. Bu arada Rusya'nın Türkiye sınırına yakın Harem adlı noktayı da denizden füzeyle hedef aldığı iddia ediliyor" bilgisini paylaştı.

Suriye'de bulunan gazeteci Beritan Sarya ise Ankara'nın sessizliğini Rusya ile anlaşmasına bağladı. Sarya, "Rejim güçleri Idlib'de ilerlerken kendilerini "Milli Ordu" yada "muhalifler" olarak tanımlayan Türk devleti çeteleri savaşmıyor. Durum böyle devam ederse "Rusya-Tr arasında anlaşma var" demektir.
Tr İdlib'i rejime verirken Kürt bölgelerindeki işgali kalıcılaştırmak isteyebilir" ifadelerini kullandı. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin raporuna göre de, İdlib’in doğu ve güney doğusunda birçok bölgeye saldırı düzenlendi. Rus savaş uçaklarının da gece yarısından, Cuma sabahına kadar birçok alanı bombaladığı bilgisini de paylaşan Gözlemevi, son 24 saat içerisinde en az 462 kara ve hava saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Açıklamaya göre, İdlib’deki gruplar en az 38 kayıp verirken, 29 Suriye ordusu askeri ile ordu ile birlikte hareket eden 17 silahlı kişi öldü. Ayrıca Perşembe günkü bombardımanlarda 2’si kadın, biri çocuk olmak üzere 11 sivilin öldüğü belirtildi.