Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan OHAL açıklaması

Ak Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Huzura kavuştuğumuz ana kadar OHAL'i kaldırmayacağız”  dedi.

Ankara'daki Arena Spor Salonunda düzenlenen AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi devam ediyor.

Kongre, Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasıyla başladı.

Yıldırım, "AK Parti Başkanlığı görevimi Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a devretmenin gururunu, onurunu yaşıyorum" dedi.

Binali Yıldırım'ın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu.

Erdoğan, 2014'te cumhurbaşkanı seçilmesiyle ayrılmak zorunda kaldığı AK Parti'ye 998 gün sonra yeniden döndüğünü hatırlatarak, "Bu sadece hukuki bir ayrılıktı, gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı düşmedi. 998 gün sonra yine aynı salonda, evet nerede kalmıştık diyerek yeniden bir aradayız" şeklinde konuştu.

Olağanüstü hal (OHAL) uygulaması ile ilgili konuşan Erdoğan "Huzura kavuştuğumuz ana kadar OHAL'i kaldırmayacağız. Neyimiz eksik, fabrikalar mı çalışmıyor, okulla mı kapalı?" ifadelerini kullandı.

“AB süreci çıkmaza girdi”

Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB süreci birliğin riyakâr tutumu nedeniyle çıkmaza girdi" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Hiçbir aday ülke için uygulanmayan kuralların bize getirilmesi asıl niyeti açıkça göstermektedir. AB'nin milletimizin onurunu hiçe sayma noktasına gelen ikiyüzlü tavrına daha fazla tahammül etmek zorunda değiliz.

AB ya serbest dolaşım hakkını getirir, mülteci anlaşmasını uygular, sözlerini tutar ya da herkes kendi bildiğini yapar. Tercihimiz her şeye rağmen yola AB ile devam etmek ama burada kararı verecek olan AB'dir."