Yeni Akit yazarı: HDP'yi yok sayarak bir yere varamayız, arkasında halk desteği var

Yeni Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, “HDP’nin siyasi yapısını, kimliğini, PKK’ya olan aidiyetini eleştirebiliriz. Lakin HDP bu ülkenin bir gerçeği ve üçüncü büyük partisidir. Arkasında güçlü bir halk desteği olan bir hareketi yok sayarak, ötekileştirerek, partisini kapatarak bir yere varamayız” dedi.

Yeni Akit yazarı: HDP'yi yok sayarak bir yere varamayız, arkasında halk desteği var

Şanlıdağ, Yeni Akit'teki köşesinde kaleme aldığı yazısında, İstiklal’deki bomba saldırısı sonrası "PKK’nin saldırıyı üstlenmemesine rağmen HDP’nin gündeme yeniden geldiğini ve Türkiye siyasetinde HDP’nin kritik rolüne" değinerek, “Yaklaşan seçimler açısından baktığımızda da HDP’nin Türk siyasi dengelerinin kritik ve belirleyici partisi olduğunu söyleyebiliriz” ifadesini kullandı.

Şanlıdağ yazısının devamında “İstanbul’un göbeğinde gerçekleştirilen terör saldırısının hedefinde her ne kadar siviller olsa da asıl hedef Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Ne zaman seçim yaklaşsa, birileri düğmeye basar ve istikrarı bozmak ister. Terörden medet uman siyasal yapılar ve gruplar hep olagelmiş, bundan sonra da olacaktır” dedi.

HDP’nin Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olduğunu dile getiren Şanlıdağ’ın yazısında ilgili kısım şöyle:

“Türk Devleti, uzun bir süredir teröre karşı etkili ve kararlı silahlı mücadele veriyor. Sınır ötesi harekâtların amacı da budur. Terörü bitirme noktasında istihbarat ve siyasetin önemi çok büyüktür. Demokrasi yoluyla terörün tabanını daraltıp hiç olmazsa o tabanı siyasi zemine çekebiliriz.

HDP’nin siyasi yapısını, kimliğini, PKK’ye olan aidiyetini eleştirebiliriz. Lakin HDP bu ülkenin bir gerçeği ve üçüncü büyük partisidir.

Arkasında güçlü bir halk desteği olan bir hareketi yok sayarak, ötekileştirerek, partisini kapatarak bir yere varamayız. Yerelde başkanlık yapan idarecilerin yerine kayyum atamak da doğru bir adım değildi.

Nitekim AK Parti’nin başörtüsü için Anayasa teklifi gündemiyle HDP’yi ziyaret etmesi, haklı olarak eleştirildi. Aynı şekilde eski HDP Eş Başkanı Demirtaş’ın özel jet ile sabaha karşı Diyarbakır’a getirilmesi de siyasi hesap bağlamında değerlendirildi. 

HDP ve Kürt seçmenin, Kürt siyasetinin önünde bir dağ gibi duran ‘terörle iltisak’ sorununu artık görmeleri gerekiyor. Kürt siyasetini terörden arındırmadıkça inandırıcı olamazsınız.

Yani sizler kendinizi PKK’den ve eylemlerinden ayrıştırırsanız, iktidar ve muhalefet de sizleri PKK ile eş değerde görmezler. Lakin yanlış politikalarınız yüzünden Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı, adeta bir cüzzamlıdan kaçarcasına HDP’den kaçıyorsa, hatanın çoğu sizdedir.”