7 yaşındaki kız çocuğunun hastalığı görenleri şaşkına uğrattı

7 yaşındaki kız çocuğunun hastalığı görenleri şaşkına uğrattı

7 yaşındaki kız, tedavisi bulunmayan nadir görülen bir hastalığa yakalandı.

Hindistan'ın Chhattisgarh eyaletinde yaşayan küçük kız, nerdeyse örneği olmayan bir hastalığa yakalandı. Çok görülmeyen ‘epidermolitik iktiyoz' hastalığına yakalanan kız, acısına her gün biraz daha alışıyor.

7 yaşında olan Rajeshwari, daha tedavisi bulunmamış bir cilt hastalığına yakalandığı için hayatı mahvoldu. Vücudu pullanmaya başlayan küçük kız, gün geçtikçe taşa dönüşüyor. İlk zamanlar sadece elinde ve ayağında görülen bu pullanma, hastalığın daha da yayılmasıyla taşlaşmaya dönüşüyor.

Arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi özlediğini söyleyen kız maalesef şu an da yerinden hareket edemiyor. Babası ve annesi fakir bir kabilede oldukları için gerekli tıbbi yardımı sağlayamadıklarını söyledi.

"Ölümcül Değil" 

Hindistan'da dermatolog Dr. Yash Upender, hastalığın isminin “epidermolitik iktiyoz” olduğu ve tedavisinin bulunmadığını söyledi. Ölüm riski olmadığını da belirtirken, “hayatı boyunca hastalığın belirtileriyle karşılaşması muhtemel” şeklinde açıklamasını yaptı.

"Görme ve Duyma Yeteneklerini Kaybedebilir" 

Başka doktorlar ise bu hastalıktan için terleme yeteneğinin kaybolması sonucunda vücut aşırı ısınıyor ve enfeksiyonlara karşı direncini kaybediyor. Bu durumda olan hastalardaki pullanma olayının göze ve kulağa ulaştığı zaman görme, işitme gibi yeteneklerini kaybedeceğini söylüyor.

Bu hastalık soya bağlı birinden geçince daha kötü sonuçlar gösteriyor. Neyse ki öyle biri küçük kızın ailesinde yok.