ABD, Bağdat’taki saldırıyı üstlendi: Heşdi Şabi komutanı öldürüldü

ABD ordusu, bölgedeki askerlerine yönelik saldırılara karşılık olarak, Irak’ta Şii milis gücü Ketaib Hizbullah grubundan bir komutanı öldürdüğünü duyurdu.

ABD, Bağdat’taki saldırıyı üstlendi: Heşdi Şabi komutanı öldürüldü
Foto:Rudaw

ABD Merkez Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD güçlerinin, ABD askerlerine yönelik saldırılara yanıt olarak Irak'ta 21.30 sularında tek taraflı bir saldırı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, saldırıda, bölgedeki ABD kuvvetlerine yönelik saldırıları doğrudan planlamaktan ve bu saldırılara katılmaktan sorumlu bir Ketaib Hizbullah komutanının öldürüldüğü kaydedildi.

Saldırıda sivil zayiat veya kayıp olduğuna dair bir belirti olmadığı ifade edilen açıklamada, ABD’nin askerlerini korumak için gerekli adımları atmaya devam edeceği bildirildi.

Irak'taki Şii milis gücü Heşdi Şabi, komutanlarından Abu Bakır es-Saadi'nin Bağdat'taki hava saldırısında öldürüldüğünü açıklamıştı.

Öte yandan Irak hükümeti, ABD'nin Şii milis gücü Heşdi Şabi'nin komutanını hedef almasının, "egemenliğe saldırı olduğunu ve tüm anlaşmaları baltaladığını" açıkladı.