ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, DSG ve DSM’li yetkililerle görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Joey Hood başkanlığında üst düzey bir heyet Rojava’da DSG ve DSM’li yetkililerle görüştü.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, DSG ve DSM’li yetkililerle görüştü
ABD Dışişleri Bakanı'nın Yakındoğu İşleri'nden Sorumlu Yardımcısı Joey Hood, Suriye Özel Temsilcisi Vekili Aimee Cutrona ve Ulusal Güvenlik Konseyi Suriye ve Irak İşleri Sorumlusu Zahra Bell’den oluşan heyet, Rojava’ya ziyarette bulundu.
 
Dışişeri Bakanlığı resmi sayfasında yer alan açıklamaya göre, heyet Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Demokratik Suriye Meclisi’nden (DSM) üst düzey yetkililer, Rakka'dan üst düzey konsey üyeleri ve aşiret liderleri ile koalisyon güçleri ve insani aktörlerle bir araya geldi.
 
Görüşmede Joey Hood, ABD'nin IŞİD karşıtı koalisyonu ile işbirliği ve koordinasyon taahhüdünü yineleyerek, IŞİD'in kalıcı yenilgisini sağlamak ve kurtarılmış bölgelere istikrarın sağlanması için destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.
 
Hood ayrıca, ABD'nin Suriye'deki çatışmaların siyasi çözümü için tüm çabaları destekleme taahhüdünü hatırlattı.
 
ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı ayrıca, ABD'nin Suriye'ye yönelik sınır ötesi yardımın yeniden sağlanması için benzer düşünen ülkelerle çalışacağını ve Suriye'ye insani yardım ulaşması konusunda lider olmaya devam edeceğini de yineledi.

 

Rudaw