ABD Dışişleri’nden Erdoğan’ın Bağdat ve Erbil ziyaretine ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Türkiye'nin ABD’nin önemli bir müttefiki olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri’nden Erdoğan’ın Bağdat ve Erbil ziyaretine ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, düzenlenen basın toplantısında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetin Bağdat ve Erbil’e gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin açıklamada bulundu.

Ülkesinin Türkiye ile birçok bölgesel ve küresel konuda ortak zeminini olduğunu belirten Miller, “Türkiye ABD’nin önemli bir müttefikidir. Türkiye ile ikili ilişkilerimizi daha derinleştireceğiz.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, dün sabah saat 11.00’de Irak'ın başkenti Bağdat’a ulaşmış ve Irak Başbakanı Sudani tarafından karşılanmıştı.

Bağdat’taki temasları çerçevesinde Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani, Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid ve Türkmen temsilcilerle bir araya geldi.

Beraberindeki heyetle Erbil’e geçen Erdoğan, akşam saat 20.30’da ulaştığı Erbil Uluslararası Havalimanında Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani tarafından karşılandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı, başkent Erbil ziyareti kapsamında, Başkan Mesud Barzani, Neçirvan Barzani ve Mesrur Barzani ile toplantı gerçekleştirdi.

Bağdat ve Erbil ziyaretleri boyunca Erdoğan’a, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç’ın aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet eşlik etti.