ABD: DSG'yi desteklemeye devam edeceğiz

ABD'nin Ortadoğu İşlerinden Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı, ülkesinin Suriye ve Irak'taki askeri varlığı ile müttefiklerini desteklemeye ve IŞİD ile mücadeleye devam edeceğini söyledi.

ABD: DSG'yi desteklemeye devam edeceğiz

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Dana Stroul, Woodrow Wilson Center'da düzenlenen bir panelde ABD’nin, Rojava’daki varlık sebebinin IŞİD'i yenmek ve yeniden ortaya çıkmasını engellemek olduğunu söyledi.

"IŞİD'in tamamen ortadan kaldırılması yakın gelecekte ulaşılamayacak bir hedeftir" diyen Stroul, “Bu nedenle, tüm politikalarımızda ve stratejik belgelerimizde, güçlerimizin Irak ve Suriye'de konuşlandırılması konusundaki taahhüdümüzü yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bölgesel tehditlere de değinen Stroul, “İran, Ortadoğu'da büyük bir istikrarsızlık kaynağı. IŞİD ise hala bölge için bir tehdit" dedi.

Stroul, Rojava’da Kürtleri destekleyen askeri güçlerinin hala İran ve desteklediği örgütlerin tehdidi altında olduğunu da vurguladı.

Dana Stroul, ABD'nin Suriye'ye uyguladığı yaptırımları kaldırmayacağını da sözlerine ekleyerek, "ABD, siyasi bir çözüm bulunana kadar Suriye'nin yeniden inşasını desteklemeyecek" dedi.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Stroul şöyle devam etti:

"Ortaklarımızı desteklemek için Irak ve Suriye'de kalıyoruz. Ayrıca IŞİD'in yenilgisini sağlamak için oradayız. Suriye politikamızın detaylarına geçeyim: Hepinizin bildiği gibi 11 Mart, Esad rejiminin Suriye’de neden olduğu eşi benzeri görülmemiş zülmüne karşı ayaklanmaının 11. yıl dönümüydü. Bu rejim, Rusya ve İran tarafından destekleniyor.

Suriyeliler bugün aç ve durumları daha kötü. Her zamankinden daha fazla siyasi reformdan uzaklaşmış durumdalar. Esad pes etmeyecek ve çevresinde olup bitenlerden etkilenmeyecektir. Bu gerçeğin farkında olarak, yönetimimizin Suriye vizyonu, Suriye genelinde insani işbirliğimizi genişletmek, Demokratik Suriye Güçleri dahil yerel güçlerle ortaklığımızı korumak ve sürdürmektir.”