ABD Genelkurmay Başkanı: TSK sadece iki köyü ele geçirmiş durumda

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Türkiye’nin Rojava’ya düzenlediği operasyonda karada sınırlı olduklarını belirterek, Türkiye’nin operasyon süresince 2 köy kontrol altına aldıklarını söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı: TSK sadece iki köyü ele geçirmiş durumda

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Türkiye’nin Rojava’ya düzenlediği operasyonda karada sınırlı olduklarını belirterek, Türkiye’nin operasyon süresince 2 köyü kontrol altına aldıklarını söyledi.

Orgeneral Mark Milley bugün Beyaz Saray’da, ülkesinin bölgedeki varlığına ve Türkiye’nin operasyonuna ilişkin askeri ayrıntıları basın mensuplarıyla paylaştı.

Mark Milley, “Türkler şimdiye kadar hava harekatı icra ettiler. İnsansız hava araçlarını hem keşif hem de saldırı modunda kullandılar. Kara harekatının kapsamı şu an için sınırlı” dedi.

TSK’nın bölgedeki hareket alanının sınırlı olduğuna dikkat çeken Milley, sözlerine şunları ekledi:

“Edindiğimiz bilgilere göre kara hareketi güneye doğru icrası bir nebzeye göre sınırlı olmuştur. Güvenli bölge mekanızması denilen bölgede, 2 köyü kontrol altına aldılar. Bu bölge Rojava’da ve söz konusu bölgenin de doğusuna düşüyor. İki taraftan ÖSO’nun - Suriye Milli Ordusu- işbiliğiyle güneye doğru ilerlediler. Türk komutanlar öncülük ediyor.”

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ise Çarşamba günü başlayan operasyondan şimdiye kadar Tel Abyad ve Resulayn'da toplam 13 köyün kontrol altına alındığını duyurmuştu.

Türkiye’nin operasyon bölgesi kapsamındaki alandan 50’den daha az askeri ateş hattında kalmamaları için çektiklerini söyleyen Mark Milley, “İki askeri nokta haricinde DSG ile aynı noktalardayız” dedi.

Mark Milley, DSG’nin hala IŞİD’lilerin bulunduğu kamplarda nöbet tuttuğunu, DSG’nin geçtiğimiz günlerde üst düzey iki IŞİD mensubunu ABD’nin gözetimine devrettiğini ve bu kişilerin Suriye sınırları dışında güvenli bir yerde tutulduğunu söyledi.