ABD'den 'HDP' açıklaması: Her türlü girişimi yakından izliyoruz

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Türkiye’de gerçekleşen milletvekilli dokunulmazlıklarının kaldırılması ve Kürt seçmen hakkında açıklamalarda bulundu.

ABD'den 'HDP' açıklaması: Her türlü girişimi yakından izliyoruz

ABD Dışişleri Sözcüsü Ahval’e verdiği demeçte, son zamanlarda Türk hükümetinin HDP’li dokuz milletvekilinin parlamento dokunulmazlığını kaldırma taleplerinden "haberdar" olduklarını ve "durumu yakından izlediklerini" ifade etti.

Sözcü, 2014 senesinde terör örgütü IŞİD’e karşı Kobani mücadelesini savunan ve bu durumdan dolayı haklarında Kobani soruşturmasıyla fezleke hazırlanan HDP’li vekiller hakkında açıklama yaptı.

Sözcü verdiği demeçte, HDP’li milletvekillerinin 2018 yılında seçildiğine vurgu yaparak, “ABD, yasal işlemler yoluyla da dahil olmak üzere seçmenlerin iradesini bozmaya yönelik her türlü girişimi, yakından izlemeye devam ediyor" dedi.

Ahval’in haberine göre, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da dahil olmak üzere dokuz milletvekili, terör örgütü IŞİD milislerinin Rojava’da Kürtlerinin çoğunlukta olduğu Kobani şehrini kuşatması sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt karşıtı görünen politikasına yanıt olarak 2014 yılında sokak protestolarını kışkırtmakla suçlanıyor.