ABD’den Kobani açıklaması: Endişe duyuyoruz!

ABD’nin Suriye Büyükelçiliği, Kobani’ye yönelik bombardımanlardan “derin endişe duyduklarını” belirterek, “ABD, tüm tarafları gerilimi düşürmeye çağırıyor” açıklamasını yaptı.

ABD’den Kobani açıklaması: Endişe duyuyoruz!

Amerika Birleşik Devletleri, TSK ve Türkiye destekli silahlı grupların Rojava’nın Kobani kentine yönelik bombardımanına ilişkin twitter hesabından bir açıklama yayımladı.

İngilizce ve Arapça yapılan açıklamada, “Kobani'ye yönelik bombardıman raporlarından derin endişe duyuyoruz ve sivil can kayıplarını üzüntüyle karşılıyoruz. ABD, tüm tarafları gerilimi düşürmeye çağırıyor” ifadelerine yer verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türkiye destekli Suriyeli silahlı gruplar, 22 Nisan’da Kobani, Gre Spi ve Ayn İsa kırsalına yönelik yoğun bir bombardıman başlatmıştı.

Demokratik Suriye Güçleri’ne yakın haber sitelerin haberine göre, 22 Nisan’daki bombardımanda Kobani merkezindeki Kaniya Kurda Mahallesine 4, 48 Sokağı’na ise 8 havan mermisi düşmüştü.

Yine TSK’ya ait SİHA’ların bombardımanı sonucu Kobani’de 3 YPJ’li kadın savaşçı hayatını kaybetmişti.

Gire Spi’ye bağlı Ahmediye, Dinak, Erida, Bir Ereb, Serzuriz, Huriye, Kopirlik ve Xane köylerine yönelik saldırıda Hemudi Ali Osman adlı bir sivilin hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

Bombardımanları ardından Twitter hesabından bir açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobani, “Türkiye, garantör ülkeler ile varılan uluslararası sözleşmelere yönelik ihlallerini artırıyor” diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kobani’nin hedef alınması, masum sivillere yönelik bombardımanlar ve yönetimde yer alan yetkililerin SİHA’lar ile öldürülmesi, güvenliği ve barışı tehdit eden ve IŞİD karşıtı operasyonları engelleyen provokasyonlardır.” (Rudaw)