ABD’nin Suriye’deki niyetinin belirsizliği Rusya’yı öfkelendiriyor

ABD’nin Suriye’deki niyetinin belirsizliği Rusya’yı öfkelendiriyor

El Arab gazetesi ABD’nin Suriye’den çekilme tartışmalarını konu aldığı haberini, “ABD’nin Suriye’deki niyetinin belirsizliği Rusya’yı öfkelendiriyor” başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Haberde, IŞİD teröristlerinin Suriye’nin doğusunda kontrolleri altında bulundukları alanlarının bitirilmesinin ardından, ABD’nin müttefiklerine karşı niyetinin net olmamasıyla birlikte, Fırat’ın doğusu, İdilb ve güvenli bölgede durumun ne olacağı sorunun ön plana çıktığı ifade edildi.  

Müttefiklerinin ABD Başkanı Trump’ın güçlerinin Suriye’deki varlığına ilişkin niyetini netleştirmesini ve gerekli adımları atmasını beklediğini yazan gazete, Suriye rejimi ve Rusya’nın ABD’nin asker bırakma açıklamasına karşı olduğunu ve tüm güçlerini çekmesini istediğini okuyucularına aktardı.

Cizre Fırtınası Hamlesi

Şark El Avsat gazetesi ise Cizre Fırtınası Hamlesi’ni konu aldığı, “IŞİD üyeleri son kalelerinde teslim olma ve savaşma konusunda bölündü” başlıklı haberinde Suriye’nin doğusundaki son alanlarında çembere alınan IŞİD teröristleri arasında teslim olma, kaçış ve bölünmelerin yaşandığını yazdı.

Gazete, Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Bahoz’da, 500 metrekarelik bir alanda yüzlerce IŞİD'li ile birlikte çok sayıda sivilin bulunduğu ihtimali üzerinde durduğunu, bir hafta içerisinde IŞİD'li ailelerin de yer aldığı 9 bin kişinin bölgeden tahliye edildiğini belirtti.