AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın istifa etti

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın istifa etti

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, X hesabından yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğü AK Parti İl Başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı.

'Şükranlarımı sunuyorum'

Aydın, “Peygamberler ve Sahabeler Diyarında bu onurlu görevi yapmak üzere beni görevlendiren, bu şehrin çocuklarına hizmet edebilme fırsatı veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir ve ekibi ile koordinatörlerimize şükranlarımı sunuyorum. Yoğun ve meşakkatli süreç içerisinde beraber omuz omuza yol yürüdüğümüz; yönetim kurulumuzdaki mesai arkadaşlarıma, vekillerimize, MKYK üyelerimize, belediye başkanımıza, ilçe başkanlarımıza ve beraber çalıştığımız tüm kademelerdeki teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Anayasa Çıkışı Gündem Olmuştu: En Çok İhtiyacı Olan Kürtler

Muhammet Şerif Aydın, geçtiğimiz günlerde yaptığı yeni anayasa açıklamasıyla gündem olmuştu. Yeni, sivil, demokratik, çoğulcu bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Aydın, “Ama anayasa en çok ihtiyacı olan Kürtlerdir. Çünkü bu bahsettiğim Tayyip Erdoğan’ın devrim niteliğindeki adımlarının hiçbir tanesi ne yazık ki anayasa güvencesi altına alınmamıştır” demişti.

7 İlçe başkanı istifa etmişti

7 Ekim’de kongreye gidecek AK Parti’nin 7 ilçe başkanı daha önce, belediye başkan adayı olmak için görevlerinden istifa etmişti. Kulislere yansıyan bilgilere göre, ilçe başkanlarının genel merkezin baskısı ile istifa ettirildiği yönündeydi.

Başvurular yarın

Öte yandan Şerif Aydın’ın ayrılmasıyla boşalan il başkanlığı için adaylık başvuruları yarın saat 10.00’dan itibaren AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binasında yapılacak