AK Partili Başkanı’ndan kutuda cenaze teslim edilmesine tepki

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın, Sur’daki çatışmalarda hayatını kaybeden oğlunun kemikleri bir kutuda teslim edilmesine tepki gösterdi

AK Partili Başkanı’ndan kutuda cenaze teslim edilmesine tepki

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, aylık basın buluşmasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

7 yıl önce Sur’daki hendek çatışmalarında hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın kemiklerinin bir kutu içinde babasına teslim edilmesi olayıyla ilgili soruya yanıt veren Aydın şunları belirtti:

 "Yapılan uygulama doğru değil. Ölen kişinin cenazesi bir yıl önce bulundu. Savcılık bir yıldır bunu araştırıyor. 6 ay önce babadan DNA alınıyor. Eşleşmede yüzde 60 çıkıyor. Bunun üzerine anneden DNA alınıyor. Annenin DNA'sı uyumlu çıkınca cenazenin Arslan ailesine ait olduğunu belirleniyor. Bu uygulamadan savcı ve hakimin haberi yok. Bildiğiniz gibi adli tatil döneminde bu olay yaşandı. Ağır ve kötü bir durum. Bir hukukçu olarak bir babaya yaşatılan bu kötü muameleyi doğru bulmuyorum" dedi.

Erzurum’un Karayazı ilçesinden gelen ve 7 yıl önceki Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Türkiye güvenlik güçleriyle PKK’ye bağlı Sivil Savunma Birlikleri (YPS) arasındaki çatışmalarda ölen 28 yaşındaki oğlu Hakan Arslan’ın kemiklerinin olduğu kutuyu taşıyan Ali Rıza Arslan’ın görüntüleri gündem oldu.

Adliyeden tek başına çıkan Ali Rıza Arslan, dışarda oğlunun kemiklerinin olduğu kutuyla bir süre bekledikten sonra taksiye binip, memleketi Erzurum'a doğru yola çıkmıştı.

7 yıl Sur’da gömülü kalan, 10 aydır İstanbul Adli Tıp’ta bekletilen Hakan Arslan’ın kemikleri, ailesinin yaşadığı Çavuşlu Köyü'nde toprağa verildi.