AKP'de 100'e yakın istifa bekleniyor

AKP'de 100'e yakın istifa bekleniyor

Yeni parti kuracağı uzun süredir konuşulan ve bu süreçte AK Parti'ye sert eleştiriler getiren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir süre önce AK Parti'den ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. Cuma sabahı ise AK Parti'nin kuruluş ilkelerinden, değer ve söylemlerinden uzaklaştığını belirten Davutoğlu, canlı yayında yaptığı basın açıklamasında AK Parti'den siyaset yapma imkânının kalmadığını belirterek yeni parti mesajı verdi ve ardından istifa etti. Davutoğlu’nun istifasının ardından yeni parti için düğmeye basıldı.

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre Aralarında eski bakan ve milletvekillerinin olduğu 100’e yakın istifa bekleniyor. Parti programı ve tüzüğü için çalışmaya start verilirken genel merkez için de yer bakılmaya başlandı.

Davutoğlu’nun ve ihracı istenen diğer isimlerin ardından Feramuz Üstün, Ahmet Müfit Cengiz ve İbrahim Turhan gibi AK Parti’de görev almış ve milletvekilliği yapmış isimlerden istifa açıklamaları geldi.

Haberde Davutoğlu'nun yakın çalışma ekibine dayandırılarak aktarılan bilgiye göre Davutoğlu ve ihracı istenen diğer üyeler www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet şifresi veya TC Kimlik numaralarını girerek siyasi parti üyeliklerini sonlandırdı.

İstifalarla ilgili AK Parti Genel Merkezi’ne ayrıca yazılı bir bildirimde bulunulmadı. İstifa eden siyasetçiler sosyal medya hesaplarından da “siyasi parti üyeliğiniz sonlandırılmıştır” mesajlarının yer aldığı görüntüler paylaştı.

Davutoğlu’ya yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre istifaların sadece ihraç edilen üyelerle sınırlı kalmayacağı, aralarında bazı bakan ve eski milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişinin istifa edeceğini belirtiliyor.

İstifa eden bir siyasetçi, “Önümüzdeki bir ay içinde 100’e yakın eski milletvekilinin istifa etmesini bekliyoruz. Aralarında eski bakanlar da olacak” dedi.