Babacan'ın kuracağı parti için rekor yüzdeli anket

Babacan'ın kuracağı parti için rekor yüzdeli anket

AKP’de yeni parti hazırlıkları ile birlikte kazan kaynıyor. Bir süre önce partiden istifa ederek yeni oluşumun startını verdiklerini duyuran Ali Babacan'ın ekibi, kuracakları partiye destek oranına ilişkin rakamlar açıkladı.

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre Babacan ekibi, partinin kuruluşunun yıl sonunu bulacağını, partiye desteğin ise şimdiden yüzde 18’e ulaştığını öne sürüyor.

Söz konusu yüzde, yaptırılan anketlere dayandırılıyor...

Ali Babacan’ın kuracağı parti için “temsil gücü yüksek ve geniş kadro” hedeflendiği ifade ediliyor.

Haberde, Babacan partisinin ilkeleri arasında “Çoğulcu demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda en yüksek standartlar sağlanacağı ve hukukun üstünlüğünün tavizsiz bir şekilde savunulacağı” kaydediliyor.

Turgut Özal’ın Anavatan Partisi’ni kurarken kullandığı dört eğilimi örnek alan yeni oluşumun; muhafazakârlar, milliyetçiler, liberaller ve sosyal demokratlar olmak üzere geniş kesimlere hitap etmeyi planladığı belirtiliyor. Yeni oluşumun en önemli çalışma ilkesinin ise katılımcılık olacağı kaydediliyor.

Babacan’ın yeni parti için acele etmediği, önce program çalışması yürüttüğü, bir yandan da kadro konusunda görüşmelerini sürdürdüğü, partileşmenin yıl sonunu bulacağı ifade ediliyor.

Kulislerde partinin ‘Yenilenmiş AK Parti’ değil, “çoğulcu demokrasiyi öngören ve çevreyi korumada güçlü bir irade ortaya koyacak” bir parti olacağı konuşuluyor.

Babacan ve Davutoğlu’nun birlikte hareket edip etmeyeceğine yönelik ise “İlk etapta olmaz” görüşü ağırlık kazanmış durumda.