Ali Yeşildağ hakkında yeni gelişme

Yunanistan'da Yargıtay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik iddialarla gündeme gelen Ali Yeşildağ'ın Türkiye'ye iade edilebileceğine hükmetti.

Ali Yeşildağ hakkında yeni gelişme

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre mahkeme bugün açıkladığı kararıyla 54 yaşındaki Ali Yeşildağ'ın Türkiye'ye sınır dışı edilmeye yaptığı itirazı reddetti.

Kararın uygulanabilmesi için Yunanistan Adalet Bakanı Yorgos Floridis tarafından onaylanması gerekeceği aktarıldı.

Haberde, Yeşildağ ve ailesinin kendileri hakkında verilen iade kararına karşı bir üst yargı merciine başvurmayı planladıkları belirtildi.

Yunanistan sınır güvenliği 2023 yılının Kasım ayında Türkiye-Yunanistan sınırını kaçak yollardan geçen Ali Yeşildağ'ın Ferecik'te yakalandığını ve Yeşildağ hakkında 1986 yılında 17 yaşındayken işlediği iddia edilen soygun ve cinayet suçlarından dolayı Türk Interpol'ü tarafından çıkarılmış bir yakalama emri olduğunu duyurmuştu.

Haberinde Yeşildağ'ın 40 yılı aşkın bir süre boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesiyle çok yakın ailevi ve iş ilişkisi içinde olduğu ancak 2023 yılında, hem kardeşleri hem de Türkiye Cumhurbaşkanı ile ilişkilerinin bozulduğu bir dönemde YouTube üzerinden iddialarda bulunduğu bilgisine yer verdi.